Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 58 (6768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Pericol

Podurile de gheaţă de pe râurile din zona de munte au pus pe jar autorităţile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Podurile de gheaţă care s-au format pe râurile din zona de munte a judeţului Suceava dau mari bătăi de cap autorităţilor. Încălzirea rapidă din ultimele zile a pus în mişcare sloiurile, care în anumite zone au format aglomerări periculoase.

Pe râul Bistriţa există poduri de gheaţă chiar şi de 1,5 km lungime, în timp ce pe râul Dorna în amonte cu 200 de metri de Staţia Hidrometrică Dorna Candrenilor există o aglomerare de gheţuri pe o lungime de 300 de metri.

O altă problemă a apărut duminică seară, în jurul orei 19.30, când podul de gheaţă de pe râul Dorna, de la Staţia de captare a apei de la Roşu, din oraşul Vatra Dornei, s-a dislocat şi s-a blocat la confluenţa râului Bistriţa cu râul Dorna, formând o aglomerare pe o lungime de 1.300 de metri.

Potrivit reprezentanţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, aglomerarea nu a blocat scurgerea apei, dar ar fi putut pune în pericol locuinţele şi societăţile aflate pe maluri.

„Pentru a preveni eventualele pagube, SGA Suceava a deplasat în zonă forţe şi mijloace de intervenţie. Luni dimineaţă, pe râul Bistriţa, în aval cu 400 de metri de confluenţa cu râul Dorna, SGA Suceava a intervenit cu două excavatoare pentru îndepărtarea podului de gheaţă existent. În urma intervenţiei, aglomerarea de gheţuri s-a deplasat în aval, albia râului fiind acum liberă”, a precizat Daniel Drăgoi, directorul SGA Suceava.

Pentru a preîntâmpina inundaţiile, în afara utilajelor şi a muncitorilor, la faţa locului au fost aduşi şi 2.000 de saci cu nisip, care au creat baraje suplimentare în zonele de risc.

„Fenomenele de îngheţ pe cursurile de apă din bazinul hidrografic Bistriţa sunt în permanenţă monitorizate de către personal din cadrul SGA Suceava şi ISU Bucovina al judeţului Suceava.Mulţumim personalului ISU Suceava pentru buna colaborare şi sprijinul acordat pe parcursul desfăşurării evenimentelor”, a completat Daniel Drăgoi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Podurile de gheaţă de pe râurile din zona de munte au pus pe jar autorităţile.
 Vizualizări articol: 1444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podurile de gheaţă de pe râurile din zona de munte au pus pe jar autorităţile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei