Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 58 (6768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Recrutare

Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc își prezintă oferta pentru tinerii interesați de o carieră militară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc informează că tinerii interesați de înscrierea pentru admiterea 2018 - 2019 trebuie să se adreseze Biroului (Oficiul) de Informare Recrutare din oraşul reşedinţă al judeţului de domiciliu, termenul limită de depunere a dosarelor fiind 3 aprilie 2018.

Potrivit reprezentanților colegiului, selecţia se desfăşoară pe parcursul unei singure zile, la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Câmpulung Moldovenesc. Probele constau în testare psihologică (teste de inteligenţă şi chestionare de personalitate), testarea aptitudinilor fizice (parcurgerea unui traseu utilitar-aplicativ şi alergare de rezistenţă) şi interviu final de orientare şi evaluare prin care se urmăreşte motivaţia pentru cariera militară, coerenţa şi claritatea exprimării.

Pentru admitere se susţine mai întâi o probă de concurs eliminatorie sub formula unui test grilă, la limba şi literatura română şi matematică. Nota de la test are o pondere de 50% în media finală de admitere. Ierarhizarea se desfăşoară înaintea organizării admiterii în liceele civile, pentru a da posibilitatea celor care au fost respinşi să se orienteze spre o altă instituţie de învăţământ.

 

Peste 11.500 de absolvenți

Reprezentanții Colegiului Militar din Câmpulung spun că instituţia continuă tradiţiile Liceului Militar „Ştefan cel Mare”, înfiinţat la 25 noiembrie 1924, la Cernăuţi, actul de naştere şi numele fiind consfinţite prin Înaltul Decret Regal nr. 3889, semnat de regele Ferdinand.

Au absolvit Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” peste 11.500 de elevi, cuprinşi în 78 de promoţii. Cei mai mulţi au îmbrăţişat cariera militară, aproximativ 200 fiind avansaţi la gradul de general, 10 devenind şefi ai structurilor militare centrale, iar 15 fiind decoraţi cu Ordinul „Mihai Viteazul”. Alţi absolvenţi sunt recunoscuţi drept specialişti în ştiinţe militare sau personalităţi în cercetarea ştiinţifică, în viaţa economică, socială şi culturală.

„Colegiul a fost şi va rămâne un reper esenţial al sistemului educaţional românesc, având un caracter complex. Pe durata pregătirii, elevii beneficiază de gratuitate în ceea ce priveşte manualele şi rechizitele şcolare, sistemul de meditaţii şi consultaţii zilnice prin programul Şcoală după şcoală, asistenţă medicală şi consilierea psihopedagogică, hrană, echipament şi cazare în regim de internat, având la dispoziţie un cămin modern. De asemenea, sunt decontate cheltuielile de transport pentru vacanţe şi misiuni”, spun reprezentanții colegiului.

Aceștia mai arată că în ultimii ani, colegiul a înregistrat o rată de promovabilitate de 100% la examenul de bacalaureat, iar peste 90% dintre absolvenţi au devenit studenţi în instituţiile militare de învăţământ superior.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc își prezintă oferta pentru tinerii interesați de o carieră militară.
 Vizualizări articol: 3105 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc își prezintă oferta pentru tinerii interesați de o carieră militară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei