Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 53 (6763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ulciorul nu a mai mers...

Un recidivist în evaziune fiscală, trimis la închisoare 2 ani şi 6 luni, după ce în două rânduri primise pedepse cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 64 de ani, din comuna Cârlibaba, trimis în judecată într-un dosar de evaziune fiscală în afaceri cu lemn, a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare. Sentinţa este doar aparent aspră, pentru că bărbatul trecut de prima tinereţe mai avea la activ încă două condamnări, ambele cu suspendare, una tot pentru evaziune fiscală şi una într-un dosar la regimul rutier. La a treia „strigare”, judecătorii au revocat suspendarea condiţionată din primele două dosare, în urma contopirii pedepselor rezultând condamnarea la 2 ani şi 6 luni de închisoare.

 

Infracţiunile pentru care a fost condamnat bărbatul

Luni, poliţiştii au primit mandatul de executare a pedepsei închisorii privindu-l pe Ilie Trişciuc, în vârstă de 64 de ani, din comuna Cârlibaba. În urma măsurilor întreprinse, luni noapte, bărbatul a fost identificat pe raza comunei Iacobeni. În aceeaşi noapte, în baza condamnării definitive, el a fost dus de poliţişti, sub escortă, la Penitenciarul Botoşani.       

Ultimul dosar în care bărbatul a fost trimis în judecată, cel care l-a trimis practic după gratii, priveşte o evaziune fiscală de aproape 300.000 de lei.

În vara anului 2016, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a bărbatului din Cârlibaba, pentru două infracţiuni de evaziune fiscală, în formă continuată.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada august-iunie 2012, inculpatul Ilie Trişciuc, în calitate de administrator al SC Popcom SRL, a comercializat material lemnos, în majoritatea cazurilor emiţând doar avize de însoţire a lemnului, fără a întocmi însă facturile corespunzătoare, fără a înregistra aceste operaţiuni în evidenţele contabile ale societăţii şi fără a le declara, modalitate prin care a urmărit obţinerea de avantaje fiscale, diminuându-şi baza impozabilă, mod prin care s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale la bugetul de stat, pe care l-a prejudiciat prin neplata impozitului pe profit şi a TVA-ului aferent.

Prejudiciul calculat prin săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală a fost de 292.868 de lei.

Pentru fapta amintită mai sus, Curtea de Apel Suceava a decis, definitiv, ca bărbatul să fie condamnat la 6 luni de închisoare.

Magistraţii au constatat că bărbatul a mai fost condamnat la 2 ani de închisoare, într-un dosar de refuz de recoltare a probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge, şi la un an de închisoare, pentru evaziune fiscală, ambele pedepse fiind suspendate condiţionat, cu termene de încercare.

Având în vedere recidiva, Curtea de Apel Suceava a decis definitiv ca Ilie Trişciuc să execute pedeapsa cea mai grea, 2 ani de închisoare, la care se adaugă cele 6 luni din ultimul dosar.

 

Sechestru pe numeroase bunuri, prejudiciu pe măsură  

Tribunalul Suceava, prima instanţă care l-a judecat pe bărbatul din Cârlibaba, a mai decis ca acesta, în solidar cu firma, reprezentată de soţia sa, să achite Statului Român, reprezentat de Direcţia Generală a Finanţelor Publice, suma totală de 480.318 lei. Aici este inclus prejudiciul şi penalizările calculate în perioada scursă de la data comiterii faptelor (august-iunie 2012).

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au dispus sechestru asigurător pe mai multe bunuri ale familiei (imobile, terenuri, suprafeţe de pădure utilaje) încă din anul 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un recidivist în evaziune fiscală, trimis la închisoare 2 ani şi 6 luni, după ce în două rânduri primise pedepse cu suspendare.
 Vizualizări articol: 2033 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un recidivist în evaziune fiscală, trimis la închisoare 2 ani şi 6 luni, după ce în două rânduri primise pedepse cu suspendare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei