Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 52 (6762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Revoltător

Scandal cu palme şi ţipete într-o sală de curs, la liceul din Dolhasca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scene revoltătoare s-au petrecut într-o sală de clasă a liceului din Dolhasca, protagoniştii incidentului fiind câţiva elevi de liceu şi o profesoară.

Secvenţele filmate din spatele sălii de clasă sunt de-a dreptul năucitoare, parcă surprinse dintr-un loc rău famat unde ţipetele, isteriile şi înjurăturile sunt la ele acasă, unde elevii tachinează fără rezerve profesorul de la catedră, unde domină hărmălaia, zarva şi nepăsarea faţă de tot ce înseamnă o oră de curs şi regulile ei.

Începutul înregistrării video o surprinde pe profesoară cum îl îmbrânceşte pe unul dintre elevi, încercând să-l dea afară din clasă. Elevul se împotriveşte, moment în care profesoara împarte palme adolescentului, în zona capului.

„Ieşi afară, ieşi afară!”, strigă profesoara extrem de iritată şi agitată, după care trânteşte uşa după elevul cu pricina. Din imagini reiese că episodul s-ar fi petrecut în timpul programului şcolar, probabil la începutul unei ore de curs, scena fiind filmată cu un telefon mobil de către un elev.

„Da unde scrie legea asta în p..a mea?”, se aude din clasă vocea unui elev, care pare să aibă un soi de conversaţie cu profesoara de la catedră. „Pe frunte la tine”, este replica dascălului, urmată de un „Să vă fie ruşine”, tot din partea elevului. „Nu-ţi convine, du-te la altă şcoală. N-ai ce căuta la oră la mine”, adaugă profesoara.

Clasa fierbe în continuare, înfăţişând un loc unde fiecare face ce vrea şi spune ce gândeşte, unde dascălul este lipsit de apărare, unde autoritatea acestuia este ştirbită complet de atitudinea elevilor.

Probabil pentru a tempera situaţia scăpată de sub control, în clasă intră un bărbat care încearcă să liniştească apele: „Băi băieţi, gata! Da ce e aicea? Gata!” „Doamna rupe catalogul”, se aude o voce zeflemitoare din clasă.

 

Profesoara este cadru al școlii din toamna acestui an

Pentru a găsi o explicaţie pentru scena filmată l-am contactat pe directorul liceului din Dolhasca, Constantin Tanasă, acesta menţionând că o comisie de cercetare va fi constituită pentru a face lumină în acest caz. Acesta a recunoscut că „este jenant ce se întâmplă”, cel mai probabil imaginile fiind surprinse într-o clasă de a IX-a.

„Am convocat Consiliul de Administrație, cel mai devreme miercuri. Vom numi o comisie de cercetare, iar cei care au greșit sigur vor fi sancționați. Potrivit deontologiei profesionale, un cadru didactic trebuie să primească elevul la școală, nu să-l alunge. Eu cel puțin așa văd lucrurile. Ceea ce am văzut în filmuleț nu mi se pare în regulă, dar nu mă pot pronunța. Cred că vina este împărțită, lucrurile trebuiau gestionate mai bine”.

Acesta a mai punctat că profesoara în cauză este cadru al școlii din toamna acestui an, iar până în prezent nu a mai predat la clase de liceu. 

Imaginile primite pe adresa redacţiei ridică un grav semnal de alarmă cu privire la comportamentul revoltător al unor elevi în incinta şcolii, violenţa fizică şi verbală fiind un fenomen care ia tot mai mult amploare în şcolile româneşti. Reacţiile şi comportamentele pline de dispreţ ale elevilor, imposibil de controlat de către profesorul de la catedră, care suportă jigniri crase şi care este pus la colţ de elevi tot mai vehemenţi, trebuie să înceteze.

Imaginile pot fi văzute pe www.monitorultv.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scandal cu palme şi ţipete într-o sală de curs, la liceul din Dolhasca.
 Vizualizări articol: 7396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 7 voturi
Scandal cu palme şi ţipete într-o sală de curs, la liceul din Dolhasca3.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei