Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 52 (6762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În 2017

Echivalentul a peste 100.000 de euro, imputat de Asigurările de Sănătate furnizorilor de servicii medicale şi farmaceutice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nerespectarea clauzelor contractuale dintre furnizorii de servicii medicale şi farmaceutice, pe de o parte, şi Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, pe de altă parte, a făcut ca, anul trecut, CAS să impute furnizorilor echivalentul a peste 100.000 de euro.

Preşedintele director general al CAS Suceava, Cristi Bleorţu, a declarat, ieri, că în anul 2017 au fost efectuate 270 de acţiuni de control la furnizorii de servicii medicale şi de medicamente aflaţi în contract cu CAS. Dintre acestea, 228 au fost controale tematice, prin care un furnizor de servicii medicale sau farmaceutice este verificat o dată la trei ani, şi 42 au fost controale operative.

În urma verificărilor, inspectorii de la asigurările de sănătate au dispus 205 măsuri şi imputarea sumei de 470.611 lei furnizorilor de servicii medicale şi de medicamente pentru nerespectarea clauzelor contractuale. Comparativ cu anul 2016, suma imputată a fost mai mică, în anul precedent dispunându-se recuperarea sumei de 1,34 de milioane de lei.

Cele mai multe controale au fost efectuate de CAS la cabinetele medicilor de familie - 111 controale, din care 94 controale tematice şi 17 controale operative. Alte 40 de controale s-au efectuat la medicii din ambulatoriul de specialitate şi 11 controale la ambulatoriul de specialitate paraclinic, respectiv la laboratoare de analize medicale, radiologie şi imagistică medicală.

Tot în anul 2017, inspectorii asigurărilor de sănătate din Suceava au efectuat 18 controale în ambulatoriul de specialitate stomatologie şi 12 controale la spitale din judeţ.

Au fost verificate şi firmele care acordă îngrijiri medicale la domiciliu, prin două controale tematice, iar în domeniul asistenţei medicale de recuperare-reabilitare s-au efectuat şapte controale tematice. Furnizorii de medicamente au avut parte, anul trecut, de 58 de controale şi furnizorii de dispozitive medicale de patru controale.

În comparație cu anul 2016, numărul de controale a fost anul trecut mai mare. În anul 2016, inspectorii CAS au realizat 218 controale tematice şi 37 de controale operative.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Echivalentul a peste 100.000 de euro, imputat de Asigurările de Sănătate furnizorilor de servicii medicale şi farmaceutice.
 Vizualizări articol: 1563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Echivalentul a peste 100.000 de euro, imputat de Asigurările de Sănătate furnizorilor de servicii medicale şi farmaceutice5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei