Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 48 (6758)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Personalităţi feminine

Scriitoarea Gabriela Adameşteanu, invitat de onoare la ”Femei de succes! Performanţă la superlativ”, ediţia a VII-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scriitoarea Gabriela Adameşteanu este invitat de onoarela evenimentul ”Femei de succes! Performanţă la superlativ”, ediţia a VII-a (Gala personalităţilor feminine din ultima sută de ani!"), ce se va desfăşura marţi, 6 martie, de la ora 17:00, la Teatrul municipal ”Matei Vişniec” Suceava.  Gabriela Adameşteanu esteuna dintre cele mai remarcabile scriitoare din România, cunoscută deopotrivă pentru calitatea scriiturii sale literare, dar şi pentru că reprezintă modelul românesc al scriitorului implicat în societate. Ca membră marcantă a Grupului pentru Dialog Social, Gabriela Adameşteanu s-a implicat în nenumărate iniţiative civice, menite să sprijine democratizarea vieţii publice şi politice în România post-comunistă. Revista 22, pe care a condus-o de la înfiinţare până în anul 2005, a creat un model de jurnalism cultural cu implicaţii politice şi civice, iar atitudinea Gabrielei Adameşteanu a fost mereu una extrem de interesantă. De altfel, în cadrul evenimentului ”Femei de succes! Performanţă la superlativ”, scriitoarea Gabriela Adameşteanu va susţine o conferinţă despre jurnalismul cultural implicat în problemele sociale.

 

Medalii, diplome, flori

Acţiunea ”Femei de succes! Performanţă la superlativ - Gala personalităţilor feminine din ultima sută de ani!" se derulează sub egida centenarului Marii Uniri şi este organizată în scopul prezentării şi premierii celor mai active şi remarcabile personalităţi feminine din judeţul Suceava din diverse domenii. Evenimentul îşi propune să aducă în prim plan valori precum responsabilitate socială, caritate, civism, implicare, dăruire. Evenimentul ”Femei de succes! Performanţă la superlativ!" este organizat de Primăria municipiului Suceava, SEVA, Asociaţia Multicare, Intermedia Suceava, Monitorul de Suceava, Novaoptic, Shopping City Suceava. Organizatorii (asociaţii nonguvernamentale, instituţii publice, instituţii culturale, instituţii media, instituţii care promovează imaginea Sucevei prin valorile ei) îşi propun să aducă în spaţiul public personalităţi feminine istorice, dar şi contemporane care au reuşit, prin ceea ce au făcut sau au inspirat semenilor, să dea valoare existenţei lor şi, prin extensie, celor care au trăit în Bucovina, în ţară sau oriunde în lume, doamne faţă de care ne manifestăm recunoştinţa şi solidaritatea, fiind deschişi spre performanţă, autenticitate şi comunitate. „Toate aceste minunate doamne au ceva în comun: fie s-au născut, fie au învăţat, au trăit în Bucovina. Vom aduce în atenţia publicului realizările şi succesele obţinute, le vom invita pe scenă, dacă este posibil, şi le vom onora cu medalii, diplome, flori şi aplauzele noastre. Din păcate, o parte nu se mai află printre noi, dar vor fi reprezentate de urmaşii lor, membri ai familiei sau asociaţii şi fundaţii. Se vor realiza pliante cu fotografii şi prezentări ale invitatelor, pentru a rămâne în memoria noastră, dar şi pentru autografe", a comunicat echipa de organizare a evenimentului. Acţiunea se va încheia cu o serată de muzică clasică susţinută de Cvartetul Royal (Letiţia Costache – flaut, Ciprian Constandache – vioară, Andreea Petruneac – violă, Angelica Banea – violoncel). „Acest proiect se adresează comunităţii din Bucovina şi românilor de pretutindeni şi reprezintă garanţia noastră că aceste eroine au fost, sunt şi vor fi adevăraţii noştri ambasadori în ţară şi lumea întreagă", au completat organizatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scriitoarea Gabriela Adameşteanu, invitat de onoare la ”Femei de succes! Performanţă la superlativ”, ediţia a VII-a.
 Vizualizări articol: 1430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scriitoarea Gabriela Adameşteanu, invitat de onoare la ”Femei de succes! Performanţă la superlativ”, ediţia a VII-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei