Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 48 (6758)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protecţie în faţa infractorilor

Poliţiştii suceveni, dotaţi cu veste antiînjunghiere şi antiglonţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii suceveni care lucrează în sectorul operativ, adică intră în contact cu evenimentele de risc, unde se pot întâlni cu situaţii limită, în care le este pusă viaţa în pericol, vor fi dotaţi în perioada imediat următoarea cu veste antiînjunghiere şi antiglonţ.

Comisarul-şef Adrian Buga, inspectorul-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, ne-a declarat că 125 de astfel de veste au ajuns deja la IPJ Suceava, într-un program de dotare derulat de Ministerul Afacerilor Interne.

„Vestele vor fi purtate de poliţişti care intră în contact direct, zi de zi, cu strada, cu cetăţeanul, şi cărora le poate fi pusă viaţa în pericol”, a declarat comisarul-şef Adrian Buga.

Urmează a se face o analiză de necesitate pe fiecare unitate de poliţie, în baza căreia vor fi distribuite aceste veste sau maieuri de protecţie, care se poartă pe sub uniforma de serviciu.

În principiu, aceste veste de protecţie vor fi purtate de poliţiştii de ordine publică, care intervin la evenimentele sesizate la 112, de poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale, dar şi de poliţiştii rutieri care efectuează controale în trafic şi care au de intervenit şi ei tot mai des în forţă, faţă de şoferi agresivi ori care refuză să se supună controalelor.

Judeţul Suceava a fost considerat unul în care aceste dotări sunt prioritare, având în vedere actele grave de agresiune comise asupra unor poliţişti.

Anul trecut, un poliţist a fost ucis pe peronul Gării Burdujeni, iar altul a fost lovit cu sabia în cap în timpul unei percheziţii, la Rădăuţi.

De altfel, cazul tragic al poliţistului Sorin Vezeteu, ucis cu peste 40 de lovituri de cuţit pe peronul Gării din Suceava, a fost cel care a arătat necesitatea ca poliţiştii să aibă parte de mai multe dotări, dar şi de elemente de siguranţă în plus, în caz că sunt atacaţi.

În afara acestor dotări, la nivel ministerial, se lucrează la un pachet legislativ care urmăreşte să întărească autoritatea poliţistului, prin prevederi clare, care să-i permită să intervină în forţă când este cazul. De altfel, poliţiştii au dreptul şi acum de a interveni în forţă în multe situaţii,  inclusiv cu spray iritant lacrimogen sau chiar cu armamentul din dotare, după efectuarea somaţiilor legale, însă noua lege ar urma să reglementeze şi mai clar aceste drepturi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii suceveni, dotaţi cu veste antiînjunghiere şi antiglonţ.
 Vizualizări articol: 3075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poliţiştii suceveni, dotaţi cu veste antiînjunghiere şi antiglonţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei