Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 48 (6758)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Șantaj și tâlhărie

Elevi de clasa a IX-a, terorizați de doi frați care îi avertizau că sunt plătiți să-i bată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri din Suceava, frați, au fost puși sub acuzare pentru infracțiuni grave, tâlhărie și șantaj, fiind acuzați că au acostat în mai multe rânduri doi copii în vârstă de 15 și 16 ani, elevi de clasa a IX-a, pe care i-au intimidat și apoi șantajat, pentru ca în cele din urmă să-i deposedeze de un telefon mobil și de suma de 200 de lei.

Cei doi frați, Adi Samuel Covaci, în vârstă de 20 de an, și Dumitru Covaci, de 18 ani, i-au acostat pe cei doi elevi chiar în fața liceului în care învață și i-au avertizat că sunt plătiți de cineva pentru a-i bate. 

Cei doi frați au fost reținuți de polițiști marți după-amiază, fiind introduși în arest, inițial în baza ordonanței de reținere pentru 24 de ore. Cei doi au de răspuns, fiecare, pentru câte două infracțiuni de șantaj și două de tâlhărie.

 

Căutați mai multe zile la școală, intimidați și loviți

Cei doi frați ar fi început cu intimidările încă de la începutul lunii februarie, însă poliția avea să fie sesizată mult mai târziu. Din cercetările polițiștilor de la Biroul de Investigații Criminale Suceava rezultă că cei doi minori, unul de 15 și unul de 16 ani, au fost acostați în fața Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, unde învață, de doi tineri de etnie romă, care le-au spus că un bărbat le-a oferit suma de 300 de lei, pentru a-i agresa. Cei doi necunoscuți le-au spus minorilor că vor trebui să plătească cei 300 de lei dacă vor să scape nebătuți.

După această discuție, într-o altă zi, cei doi au reapărut la școală, unde i-au căutat pe aceiași elevi. De această dată, autorii au trecut la fapte. Cei doi frați i-au chemat pe elevi într-un loc ferit, lângă garajele de lângă unitatea de învățământ, unde le-au reproșat că nu își respectă înțelegerea, și i-ar fi lovit cu palmele peste față. Cum copiii nu aveau bani asupra lor, agresorii i-au luat unuia un telefon Samsung Galaxy J3. Ulterior, într-o altă zi, aceiași indivizi ar fi luat de la fiecare dintre cei doi elevi câte 100 de lei.

Poliția municipiului Suceava a fost sesizată târziu despre acest caz, cei doi minori invocând frica.

 

Mandate de arestare pentru 30 de zile

După ce au adunat probatoriu, acum două zile, anchetatorii de la Biroul de Investigații Criminale al Poliției municipiului Suceava au acționat și i-au ridicat pe cei doi frați care ar fi comis faptele amintite mai sus.

Față de cei doi s-a dispus începerea urmăririi penale, pentru infracțiunile de șantaj și tâlhărie.

Ieri, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava i-a înaintat pe cei doi la Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorii au admis propunerea și au emis mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele ambilor frați,  Adi Samuel Covaci și Dumitru Covaci.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi de clasa a IX-a, terorizați de doi frați care îi avertizau că sunt plătiți să-i bată.
 Vizualizări articol: 3623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Elevi de clasa a IX-a, terorizați de doi frați care îi avertizau că sunt plătiți să-i bată5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei