Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 46 (6756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consultare

Sondaj privind boicotarea simulărilor examenelor naţionale, în şcolile din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ (ASI) Suceava, structură la care sunt afiliaţi peste 8.500 de angajaţi din şcolile din judeţ, organizează un referendum în rândul membrilor săi cu privire la boicotarea simulării examenelor naţionale, programate pentru luna martie. Prof. Giani Leonte, liderul ASI Suceava, a precizat că „luni am declanşat procedura. Colegii îşi vor exprima opţiunea <Da> sau <Nu>, într-un tabel, cu semnătură. Participă la referendum atât profesori, cât şi personal auxiliar şi nedidactic. Aceştia trebuie să-şi asume semnătura”. Centralizarea opţiunilor membrilor de sindicat va fi finalizată joi, cel târziu vineri. Referendumul are loc în toate judeţele din ţară, la iniţiativa Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

„Conducerea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că, în acest moment, este nevoie de implicarea tuturor salariaţilor din învăţământul preuniversitar de stat, indiferent de apartenenţa sindicală, pentru a reuşi în demersurile noastre. Numai prin unitate deplină vom reuşi!Boicotarea simulării examenului de evaluare naţională din perioada 5-7 martie 2018 şi a simulării examenului de bacalaureat naţional, din perioada 19-22 martie 2018, este altă formă de protest, menită să atragă atenţia asupra gravităţii problemelor din educaţie, dar şi asupra stării de nemulţumire din rândul salariaţilor. Ţinând cont de acestea, vor continua acţiunile de pichetare ale sediilor instituţiilor care au atribuţii în rezolvarea problemelor existente”, transmit reprezentanţii FSLI.

 

Protestele vor continua

Giani Leonte a mai arătat că sindicatele continuă demersurile de la Bucureşti, următoarea pichetare fiind programată pentru miercuri, la sediul PSD din Bucureşti, unde liderii sindicali doresc să aibă o discuţie cu preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

Săptămâna trecută, membri de sindicat afiliaţi la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ au pichetat sediul Ministerului Muncii, iar o delegaţie a conducerii FSLI a înaintat ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, o listă de revendicări şi a purtat o discuţie pe marginea acesteia.
Printre solicitările membrilor de sindicat au fost: soluţionarea problemei privind reîncadrarea personalului didactic după intrarea în vigoare a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, rezolvarea modului de calcul al sporurilor şi indemnizaţiilor care li se cuvin salariaţilor, rediscutarea grilei de salarizare pentru personalul didactic, acordarea dreptului personalului didactic de a fi pensionat, la cerere, cu trei ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, fără diminuarea cuantumului pensiei.

Pe fondul nemulţumirilor faţă de rezultatul discuţiilor de la Ministerul Muncii, tot săptămâna trecută, membrii Colegiului Naţional al Liderilor şi aproximativ 100 de membri de sindicat au fost la sediul Partidului Social Democrat pentru a depune lista de probleme, cu speranţa că va avea loc o întâlnire cu preşedintele partidului, Liviu Dragnea, însă, singura persoană prezentă la sediul PSD a fost un consilier.

„Având în vedere solicitările membrilor de sindicat afiliaţi la FSLI, transmise Executivului, dar şi partidelor aflate la guvernare, pentru a căror rezolvare este nevoie de soluţii urgente şi nu de promisiuni de rezolvare în anii următori, conducerea Federaţiei Sindicatelor Libere din învăţământ consideră că, în acest moment, este nevoie de unitate şi implicarea tuturor salariaţilor din învăţământul preuniversitar”, au mai arătat reprezentanţii FSLI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sondaj privind boicotarea simulărilor examenelor naţionale, în şcolile din judeţ.
 Vizualizări articol: 1840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sondaj privind boicotarea simulărilor examenelor naţionale, în şcolile din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei