Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 46 (6756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări

Primarul Nistor Tatar a prezentat principalele investiţii care vor fi realizate anul acesta în Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Rădăuţi, Nistor Tatar, a prezentat principalele investiţii care vor fi realizate anul acesta în municipiul Rădăuţi, atât din fonduri locale, guvernamentale, cât şi europene. Nistor Tatar a spus că bugetul municipiului Rădăuţi pentru acest an a fost proiectat în special pentru dezvoltare, cu investiţii care au rolul de a rezolva o serie de probleme cu care se confruntă oraşul de mai mulţi ani. Tatar a arătat că fondurile pentru investiţii care vor fi alocate de la bugetul local se ridică la peste 8,1 milioane de lei. Din această sumă, cei mai mulţi bani vor fi alocaţi pentru modernizarea străzilor din Rădăuţi. Nistor Tatar a arătat că un proiect de 3,2 milioane de lei va presupune proiectarea şi realizarea lucrărilor de modernizare pe străzile Frâncei, Mihai Bodnar, Abatorului şi parţial pe str. Andronic Motrescu. O altă sumă de 3.000.050 de lei va fi alocată de la bugetul local, anul acesta, pentru asfaltarea străzilor Hipodromului, Cucului, Mihai Pitei, Valea Seacă, Şerpuită, Uzinei, Cărămidăriei şi Tirului.

Pe lângă aceste investiţii, primarul din Rădăuţi a precizat că de la bugetul local se vor mai aloca sumele de 226.000 de lei pentru reţele de apă şi canalizare pe străzile Valea Seacă, Cucului şi Vasile Conta; 300.000 de lei pentru amenajări de locuri de joacă în cartierele Hipodrom şi Obor; 450.000 de lei pentru amenajări de parcări de reşedinţă în zonele Călăraşi – Casa de Cultură – Bogdan Vodă; 50.000 de lei pentru realizarea unui sens giratoriu (străzile Putnei, Pictor Grigorescu şi Topliţei) şi 100.000 de lei pentru instalaţia de semaforizare la intersecţia străzilor Mihai Viteazu – Calea Bucovinei – Frâncei. Nistor Tatar a adăugat că, în 2018, primăria va mai aloca 394.000 de lei pentru proiectare şi modernizare trotuare şi 390.000 de lei pentru realizarea unui pasaj pe Calea Bucovinei.

 

Proiecte prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală

Nistor Tatar a subliniat că investiţii importante se vor realiza în acest prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Cel mai mare proiect PNDL pentru infrastructura rutieră, de aproape 8 milioane de lei, a fost aprobat pentru reabilitarea a 11 străzi din Rădăuţi, respectiv Bogdan Vodă, Gării, Spitalului, Teiului, Iraclie Porumbescu, Volovăţului, Ion Nistor, Dobrogeanu Gherea, Dimitrie Dan, Şcolii Noi şi Piaţa Unirii. În proiect sunt prevăzute lucrări de reabilitare a 6,5 kilometri pe toate cele 11 străzi. Tot printr-un proiect PNDL, cu o valoare de 5,364 de milioane de lei, vor fi realizate lucrări de modernizare a 12 străzi balastate, pe o lungime totală de 4,404 kilometri. Străzile incluse în acest proiect sunt George Coşbuc, Ion Grămadă, Gheorghe Doja, Berăriei, Cucului, Mică, Podurilor, Pandurilor, Zorilor, Alexandru Odobescu, Vasile Conta şi Îmbinată.

Tatar a spus că un proiect pentru care primăria a depus cerere şi documentele necesare pentru finanţare este şi cel pentru „Extinderea prin supraetajare pentru amenajarea secţiei de pediatrie şi reabilitare termică” a Spitalului Municipal Rădăuţi, valoarea totală a acestuia fiind de 14,125 de milioane de lei. Primarul din Rădăuţi a mai adăugat că un proiect pentru care s-a semnat contractul de finanţare este cel pentru extinderea Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” cu un corp de clădire nou, parter şi două etaje, o investiție de 2,237 milioane de lei. Un alt proiect pentru care Primăria Rădăuţi a semnat contractul de finanţare este pentru montarea termoizolaţiei la Grădiniţa cu Program Prelungit „Prichindelul”, în valoare de peste 570.000 de lei. Tot printr-un proiect pentru care s-a semnat contractul, de 2,43 de milioane de lei, vor fi continuate lucrările de realizare şi dotare la Şcoala cu clasele I-IV din str. Oborului. Nistor Tatar a declarat că alte două contracte prin PNDL au fost semnate pentru proiectele de extindere şi modernizare a Grădiniţei „Sfânta Treime” cu o valoare de 305.000 de lei, precum şi pentru reabilitarea şi modernizarea Grădiniţei cu Program Normal Nr. 6, valoarea acestei investiţii fiind de 466.000 de lei.

Pe de altă parte, Nistor Tatar a spus că un alt proiect pentru modernizarea infrastructurii rutiere va fi realizat prin intermediul Grupului de Acţiune Locală „Urban Rădăuţi”. Valoarea acestuia este de 1,5 milioane de euro, bani care vor fi folosiţi pentru modernizarea a opt kilometri de străzi complete. Primarul din Rădăuţi a mai adăugat că tot de la bugetul local sunt deja alocate sumele pentru cofinanţarea mai multor proiecte cu fonduri europene. El a precizat că o sumă de 15.000 de lei a fost prevăzută pentru cofinanţarea proiectului de construire şi dotări creşe şi grădiniţe, 20.000 de lei pentru proiectul de reabilitare, modernizare şi extindere a sistemului de iluminat public şi 15.000 de lei pentru construirea de locuinţe sociale şi dotarea acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Nistor Tatar a prezentat principalele investiţii care vor fi realizate anul acesta în Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 3016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Primarul Nistor Tatar a prezentat principalele investiţii care vor fi realizate anul acesta în Rădăuţi3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei