Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 46 (6756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intenţie

Flutur vrea să promoveze proiectul „Bucovina, Mica Europă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că instituţia pe care o conduce va promova proiectul „Bucovina, Mica Europă”. Gheorghe Flutur a arătat că acest proiect va face parte din manifestările care vor fi organizate cu prilejul Centenarului Marii Uniri. Flutur a făcut acest anunţ după întâlnirea pe care a avut-o ieri cu reprezentanţii asociaţiilor comunităţilor etnice din judeţul Suceava. El a arătat că temele principale ale discuţiilor au fost legate de problemele cu care se confruntă etniile din Bucovina, precum şi de acţiunile desfăşurate în Anul Centenarului, în care pot fi implicate acestea. „În cadrul discuţiilor, am prezentat intenţia de realiza în acest an un proiect nou,  <Bucovina, Mica Europă>, prin care vor putea fi evidenţiate, pe lângă istoria pe aceste locuri, patrimoniul cultural, meseriile, portul şi gastronomia specifice fiecărei etnii. De asemenea, în cadrul discuţiilor s-a convenit că este oportună o întâlnire cu ambasadori şi cu parlamentarii minorităţilor din judeţul Suceava”, a arătat şeful administraţiei judeţene. El a adăugat că pornind de la buna colaborare pe alte proiecte, cum ar fi „Pelerin în Bucovina” sau „Hora Bucovinei”, etniile vor fi mult mai prezente în viitor la evenimentele organizate de CJ Suceava în cadrul Centenarului Marii Uniri.

 

În cadrul proiectului vor fi promovate trasee turistice către obiective ale etniilor

Gheorghe Flutur a mai precizat că prin departamentele de Turism şi Diaspora ale Consiliului Judeţean Suceava, în perioada următoare vor fi făcute publice prin intermediul internetului trasee turistice cu obiective ale etniilor din judeţul Suceava, dar şi prezentări de poveşti de succes ale etnicilor.

„În final a fost realizată o listă cu problemele ridicate şi cu propuneri ale celor prezenţi, urmând a fi preluate spre analiză de departamentele de resort ale Consiliului Judeţean Suceava. În acelaşi timp, unele propuneri vor putea fi deja incluse în cadrul evenimentelor care au loc în judeţul Suceava cu ocazia Centenarului”, a declarat Gheorghe Flutur. La întâlnirea de ieri cu şeful administraţiei judeţene au participat Azad Mandalian, din partea Uniunii Armenilor din România, sucursala Suceava, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, filiala Suceava, Sorin Golda, preşedinta Forumului Democrat al Germanilor din România, Forumul Regional Bucovina, Antonia Maria Gheorghiu, reprezentantul Uniunii Polonezilor din România, filiala Suceava, Cazimir Longher, reprezentantul Asociaţiei Italienilor ROASIT Suceava, Carmen Lupu, preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România, Organizaţia Teritorială Suceava, Adriana Clara Hapenciuc, preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România, filiala Bucovina, Ilie Sauciuc, precum şi reprezentantul Asociaţiei Partida Romilor ”Pro Europa”, sucursala judeţului Suceava, Lucian Dimitriu, al Camerei Bilaterale de Cooperare Economică şi Culturală Româno-Rusă, Cristian Afanasov, şi al Comunităţii Culturale a Rutenilor din Suceava, Maria Saghin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur vrea să promoveze proiectul „Bucovina, Mica Europă”.
 Vizualizări articol: 1596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Flutur vrea să promoveze proiectul „Bucovina, Mica Europă”1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei