Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 45 (6755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Decizie

Cursurile în unităţile sucevene de învăţământ preuniversitar nu vor fi suspendate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cursurile din unităţile sucevene din învăţământul preuniversitar nu vor fi suspendate pe perioada valabilităţii avertizării de cod portocaliu de ger. Prefectul judeţului, Mirela Adomnicăi, a declarat că în cursul zilei de ieri a avut o discuţie cu şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Gheorghe Lazăr, acesta precizând că nu au existat solicitări din partea unităţilor şcolare pentru a suspenda cursurile. „Am discutat cu domnul Lazăr, care a spus că unităţile şcolare au la dispoziţie stocurile de combustibil şi lemne pentru a asigura căldura în sălile de clasă. În acelaşi timp i-am solicitat să mă anunţe în situaţia în care vor exista cereri din partea unor unităţi şcolare de a suspenda cursurile din cauza temperaturilor scăzute”, a spus Mirela Adomnicăi.

În acelaşi timp, ea a precizat că în cursul zilei de ieri a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a discuta punctual măsurile pentru judeţul Suceava în perioada valabilităţii codului portocaliu de ger de luni dimineaţa, de la ora 3:00 şi până joi, la ora 10:00.

Prefectul a precizat că, în condiţiile de cod portocaliu pentru temperaturi scăzute şi viscol abordarea membrilor CJSU trebuie să fi „sub semnul vigilenţei şi prudenţei”, şi a anunţat că începând de astăzi, 26 februarie, va fi activat Centrul de Coordonare şi Conducere al Intervenţiei.

 

Jandarmii şi cadrele ISU Suceava vor căuta pe timpul nopţii persoanele fără adăpost

Mirela Adomnnicăi a spus că în perioada instituită pentru cod portocaliu, Inspectoratul de Poliţie Judeţean este pregătit cu 237 de poliţişti, care vor acţiona în filtre şi pentru monitorizarea traficului, precum şi cu 101 autospeciale.

„În afară de măsurile care se iau la nivel judeţean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava este pregătit, cu subunităţi de sprijin şi maşini multifuncţionale, să ajute alte judeţe aflate sub avertizarea de cod portocaliu de ninsori şi viscol. De asemenea, în urma dispoziţiei transmise de Ministerul Afacerilor Interne şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, conducerile Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au dispus personalului din subordine ca, pe parcursul nopţii, să fie căutate şi identificate persoanele fără adăpost şi transportate în locuri unde se pot încălzi”, a spus prefectul judeţului.

Mirela Adomnicăi a mai adăugat că Secţiile de Drumuri Naţionale Suceava şi Câmpulung Moldovenesc sunt pregătite cu stocuri suficiente de sare şi substanţe antiderapante, pentru a asigura deszăpezirea drumurilor naţionale, în caz de viscol şi ninsori. Ea a arătat că SDN Suceava dispune de circa 500 de tone de sare, 24 de tone de clorură de calciu şi 10 tone de mixtură stocabilă. Adomnicăi a precizat că utilajele de deszăpezire ale SDN Suceava au intervenit încă de ieri pe porţiunile de drumuri naţionale în zonele cu viscol. De asemenea, Mirela Adomnicăi a arătat că şi SDN Câmpulung Moldovenesc are în stoc 1.100 de tone de sare, 3 tone de clorură de calciu, iar toate utilajele sunt în stare de funcţionare. „În anumite zone cu viscol a fost asigurat câte un utilaj şi în cursul zilei de duminică, nefiind înregistrate probleme. În acelaşi timp, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi va completa periodic stocurile de antiderapante şi se va interveni cu astfel de substanţe şi în Punctul Vamal Siret. Drumurile judeţene sunt, de asemenea, asigurate cu cantităţi suficiente de antiderapante, iar utilajele au acţionat deja în zonele viscolite”, a spus prefectul judeţului.

 

Recomandări pentru perioada de valabilitate a codului portocaliu de ger

Mirela Adomnicăi a adăugat că reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne recomandă cetăţenilor să evite petrecerea unui timp îndelungat la temperaturi scăzute, mai ales în cazul persoanelor care suferă de diverse afecţiuni, să poarte îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvate, iar orice situaţie de risc să fie sesizată la numărul unic de urgenţă 112.

De asemenea, persoanelor care pornesc la drum li se recomandă să aibă autoturismele echipate de iarnă, să se deplaseze cu viteză redusă, să păstreze distanţa de siguranţă între autovehicule şi să folosească frâna de motor. De asemenea, înainte de a porni la drum, se recomandă verificarea funcţionării instalaţiei de încălzire, precum şi existenţa unei cantităţi suficiente de combustibil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursurile în unităţile sucevene de învăţământ preuniversitar nu vor fi suspendate.
 Vizualizări articol: 1677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cursurile în unităţile sucevene de învăţământ preuniversitar nu vor fi suspendate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Clătite de cartofi (de post) Sunt mai puțin flexibile decât clătitele obișnuite, dar cu siguranță sunt foarte gustoase și pot fi pregătite cu multă umplutură, prin simplă împăturire și nu prin rulare. Se pot face sărate sau dulci, după caz și sunt un minunat... Citeşte