Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 45 (6755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezbateri

Criza de masă lemnoasă, una din principalele probleme semnalate la Suceava la întâlnirea cu ministrul Apelor şi Pădurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a participat, sâmbătă, la o sesiune de consultări publice cu reprezentanţi ai autorităţilor publice sucevene, precum şi cu factori interesaţi din domeniul privat, cu responsabilităţi în domeniul gestionării fondului forestier, în vederea evaluării problemelor din domeniu. Ședinţa a avut loc la Palatul Administrativ din Suceava, în prezenţa prefectului Mirela Adomnicăi, a subprefectului Silvia Boliacu, precum şi a parlamentarilor Alexandru Rădulescu, Virginel Iordache, Emanuel Havrici, la discuţii fiind prezenţi şi reprezentanţi ai proprietarilor de păduri, administratori ai pădurilor, reprezentanţi ai sectorului de exploatare a lemnului, ai industriei de prelucrare primară şi ai industriei mobilei, din regiunile de Dezvoltare Nord-Est. Întâlnirea de la Suceava este a doua consultare publică, după cea care a avut loc la Bistriţa, cu invitaţi din regiunile de dezvoltare Nord-Vest şi Centru, şi face parte dintr-un proces de consultări publice iniţiat de Ministerul Apelor şi Pădurilor.

În cadrul întâlnirii de la Suceava, principalele probleme semnalate de participanţii la discuţii au fost criza de resursă de masă lemnoasă, cu efect dublu în criza lemnului de foc şi aprovizionarea cu resursă a industriei lemnului, creşterea nesustenabilă a preţului resursei de masă lemnoasă, subfinanţarea sectorului forestier, dar şi suprareglementarea activităţilor din domeniu.

După ce a ascultat problemele semnalate de participanţii la întâlnire, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a declarat că „suntem aici să identificăm, împreună,  problemele cu care se confruntă acest sector strategic al României. Și nu sunt puţine. De aceea, voi depune toate eforturile ca procesul consultativ, cu toţi factorii responsabili, să se desfăşoare cât mai rapid cu putinţă, eficient, pentru a veni cu soluţii reale, fundamentate, care să poată fi asumate şi să întrunească un consens cât mai larg”.

La sesiunea de la Suceava a consultărilor regionale dintre reprezentanţii Ministerului Apelor şi Pădurilor şi ai sectorului silvic au participat peste 100 de invitaţi, din judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Buzău, Botoşani, Iaşi şi Vrancea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Criza de masă lemnoasă, una din principalele probleme semnalate la Suceava la întâlnirea cu ministrul Apelor şi Pădurilor.
 Vizualizări articol: 2839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Criza de masă lemnoasă, una din principalele probleme semnalate la Suceava la întâlnirea cu ministrul Apelor şi Pădurilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Clătite de cartofi (de post) Sunt mai puțin flexibile decât clătitele obișnuite, dar cu siguranță sunt foarte gustoase și pot fi pregătite cu multă umplutură, prin simplă împăturire și nu prin rulare. Se pot face sărate sau dulci, după caz și sunt un minunat... Citeşte