Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 43 (6753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Și anul acesta

Aproape o mie de burse şcolare vor fi acordate de municipalitatea suceveană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleşii locali suceveni au aprobat joi, în şedința de Consiliu Local, cuantumul burselor şcolare de care vor beneficia în 2018 elevii unităților de învățământ din municipiul reşedință de județ.

Aceştia pot beneficia de patru categorii de burse: de performanță, în valoare de 100 lei, de merit - 80 de lei, de studiu – 60 de lei, de ajutor social – 60 de lei.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că suma alocată în bugetul local pentru acordarea acestor burse lunare este de 450.000 de lei, bani de care ar putea beneficia aproximativ o mie de elevi.

„Unitățile de învățământ preuniversitar de stat, prin consiliile de administrație, aprobă criteriile specifice de acordare a burselor de performanță, a celor de merit, studiu şi sociale, cu încadrarea în sumele alocate de la bugetul local”, a explicat edilul sucevean.

Bursele de performanță se acordă elevilor cu rezultate deosebite la olimpiade, competiții şi concursuri şcolare la nivel național, bursele de merit celor cu rezultate similare, dar la nivel județean, bursele de studiu sunt destinate elevilor care provin din familii cu venituri mici, iar cele de ajutor social, celor care fac parte din categorii sociale defavorizate (orfani, cazuri medicale, elevi din mediul rural care învață în altă localitate, precum şi celor cu situații materiale grele).

Numărul efectiv al burselor acordate va fi cunoscut ulterior, după ce fiecare unitate de învățământ va veni cu propuneri concrete, în funcție de performanțele elevilor lor, dar şi de posibilitățile financiare ale familiilor acestora.

Bursele se acordă pe perioada cursurilor, în funcție de frecvență, excepție făcând bursele de ajutor social, ce se acordă şi pe perioada vacanțelor şcolare, în limita fondurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape o mie de burse şcolare vor fi acordate de municipalitatea suceveană.
 Vizualizări articol: 1887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape o mie de burse şcolare vor fi acordate de municipalitatea suceveană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mămăliguţă de mei (reţeta străbunilor) Dacă astăzi ne imaginăm că strămoşii noştri se serveau la mesele lor de la sat sau chiar la conacul boieresc, pe lângă mâncarea de hribi sau tochitură, cu mămăliguţa aurie fără de care astăzi nu putem concepe o masă în stil... Citeşte