Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 42 (6752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eficienţă energetică

Undă verde pentru proiectul de reabilitare şi modernizare a sediului Primăriei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sediul Primăriei Suceava are mari şanse să fie reabilitat şi modernizat din fonduri europene, proiectul depus de municipalitate fiind declarat eligibil.

„Pe 16 februarie a avut loc faza finală de evaluare tehnică şi economică a proiectului de reabilitare şi creştere a eficienţei energetice a sediului Primăriei municipiului Suceava. A fost făcută şi vizita în teren, proiectul a trecut testul de eligibilitate. Suntem în perioada de precontractare, a obţinut 73 de puncte la evaluare şi în măsura în care nu vor fi contestaţii, în termen de 30 de zile se va face lista finală şi vom reuşi să promovăm acest proiect important. În mod normal, sediul de primărie trebuie să fie cea mai frumoasă clădire din oraş”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Anul trecut, în octombrie, municipalitatea suceveană a depus la ADR Nord-Est un proiect de finanţare de aproape 7,4 milioane de lei, din fonduri europene, pentru  creşterea eficienţei energetice a sediului propriu, din Areni.

Cu cele 1,6 milioane de euro de la UE, clădirea ar urma să fie reabilitată atât prin înlocuirea vechii tâmplării cu alta de tip termopan triplu stratificat, cu gaz inert, prin izolarea pereţilor exteriori cu saltele de vată minerală cu o grosime de 100 de mm, placarea cu casete metalice, izolarea soclului şi planşeului clădirii cu polistiren extrudat şi alte operaţiuni de izolare termică şi hidro.

O componentă importantă a proiectului o reprezintă dotarea cu instalaţii şi echipamente performante, care să asigure nu doar încălzirea eficientă şi economică a clădirii, ci şi răcoarea necesară în zilele toride de vară.

Astfel, clădirea ar urma să fie dotată cu o nouă centrală termică pe gaze naturale, de 450 kw, cu funcţionare în condensaţie, montarea unei pompe de căldură de 40 kw sol-apă, demontarea caloriferelor şi înlocuirea lor cu ventiloconvectoare, montarea unui chiller de 89 kw care să asigure răcirea şi încălzirea aerului pentru instalaţia de climatizare şi ventilaţie mecanică, o centrală de tratare a aerului, dar şi cu echipamente care să optimizeze funcţionarea instalaţiilor menţionate, eventual interconectate.

În plus, clădirea Primăriei Suceava va fi dotată cu panouri fotovoltaice şi instalaţie de producere a apei calde pe bază de energie solară, iar la uşile de intrare în clădire va fi montată o instalaţie de tip perdea cu aer cald.

„După ce vom finaliza aceste reparaţii capitale trebuie să reabilităm şi să amenajăm sala de şedinţe, avem deja un proiect, sunt câteva aspecte pe care vrem să le acoperim, pentru a face o sală modernă de Consiliu Local. Sala actuală nu este prietenoasă, o avem exact aşa cum a fost moştenită de la banca al cărei sediu era aici. Dar sper că suntem pe drumul cel bun şi ca în acest mandat să facem o primărie modernă”, a concluzionat Lungu.

Referindu-se la votul negativ iniţial dat de consilierii judeţeni PSD proiectului de atribuire în folosinţă gratuită pe 15 ani a trei etaje din sediul Primăriei, care sunt în proprietatea Consiliului Judeţean, care ar fi putut bloca finanţările europene pentru modernizarea acestuia, edilul sucevean a spus că dacă se întâmpla aşa, atunci era nevoit să solicite Palatul Administrativ, pentru că acolo era sediul primăriei din timpul administraţiei austriece.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Undă verde pentru proiectul de reabilitare şi modernizare a sediului Primăriei Suceava.
 Vizualizări articol: 1639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Undă verde pentru proiectul de reabilitare şi modernizare a sediului Primăriei Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei