Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 41 (6751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Încarcerat

Un sucevean aflat pe lista celor mai căutaţi infractori, condamnat pentru viol, a fost extrădat din Franţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean în vârstă de 36 de ani, care figura de ani de zile pe lista celor mai căutaţi infractori români, pentru că fugise din ţară înainte de a fi condamnat definitiv pentru o faptă de viol, a ajuns  în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova, unde își va executa pedeapsa.

Mihai Bogdan Zuziac, din comuna Șerbăuţi, a fost extrădat din Franţa, acolo unde a fost reţinut în luna ianuarie a acestui an. El a fost prins în urma colaborării dintre autorităţile judiciare din Franţa și judiciariștii Direcţiei de Investigaţii Criminale a Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Individul era condamnat definitiv încă din anul 2011, în timp ce fapta de viol care l-a adus acum după gratii a fost comisă acum aproape zece ani.

Pentru că avea o condamnare destul de grea, dar și pentru că are un trecut marcat de violenţă, Zuziac era singurul sucevean care mai figura pe lista „Most Wanted” a Poliţiei Române.

 

Arestaţi pentru viol, apoi puși în libertate, după ce victima și-a schimbat declaraţiile

Mihai Bogdan Zuziac și Marius Hapenciuc, ambii din comuna Șerbăuţi, au fost condamnaţi definitiv pentru un viol comis asupra unei fete în vârstă de 17 ani,  în anul 2008. Aceasta din urmă a vrut la un moment dat să-i scape pe cei doi, schimbându-și declaraţiile, însă anchetatorii nu au acceptat acest târg, probabil pe bani, și au continuat cercetările, până când cei doi au fost trimiși în judecată. 

Fapta s-a petrecut într-un apar­tament din cartierul sucevean George Enescu, unde fata locuia în chirie. Din ancheta de la acea vreme a rezultat că cei doi indivizi, primiţi în apartament de fată, au consumat mai multe pahare de alcool, şi au violat-o pe adolescentă. La un moment dat, pretextând că vrea să bea un pahar cu apă, minora a fugit în balconul de la apartamentul aflată la etajul II și a sărit pe geam. Adolescenta, ajutată de un văr, a mers imediat la poliţie și a reclamat cele petrecute.

Cei doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv, însă „surpriza” a venit după aproximativ o lună, când fata a dat o declaraţie notarială în care a spus că a făcut sex de plăcere cu cei doi şi s-a justificat în faţa anchetatorilor că a sărit pe geam pentru a nu fi găsită de verişorul ei cu cei doi în apartament. Organele de anchetă nu au mai luat în considerare declaraţia, în condiţiile în care s-au bazat și pe alte mijloace de probă cu privire la agresiunea fizică și sexuală.

De altfel, același  Mihai Bogdan Zuziac mai scăpase și în anul 2005 dintr-un dosar de tentativă de viol, tot după ce victima își retrăsese plângerea.

Totuși, declaraţia dată de fata de 17 ani a fost suficientă ca cei doi să fie eliberaţi din arest preventiv.

Ulterior, după ce au fost trimiși în judecată și condamnaţi, în 2011, la câte 6 ani de închisoare fiecare, doar Marius Hapenciuc a mai fost de găsit.

Mihai Bogdan Zuziac a fost dat în urmărire, ulterior ajungând să fie și urmărit internaţional, pe lista celor mai căutaţi infractori români.

Bărbatul era un client mai vechi al poliţiştilor, fiind amendat în numeroase rânduri de poliţiştii din comuna Şerbăuţi, pentru tot felul de scandaluri, fiind cunoscut drept un tip violent, mai ales pe fondul consumului de alcool.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean aflat pe lista celor mai căutaţi infractori, condamnat pentru viol, a fost extrădat din Franţa.
 Vizualizări articol: 3528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un sucevean aflat pe lista celor mai căutaţi infractori, condamnat pentru viol, a fost extrădat din Franţa5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei