Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 41 (6751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Final de mandat?

Șeful Inspectoratului Școlar, Gheorghe Lazăr, ar putea fi demis după ce a obţinut calificativul "Nesatisfăcător"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful Inspectoratului Școlar Judeţean (IȘJ) Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, a obţinut la evaluarea activităţii sale, din anul şcolar 2016-2017, un punctaj care ar putea duce la demiterea sa din funcţie.

Ministerul Educaţiei a apreciat că activitatea şefului învăţământului sucevean a fost „nesatisfăcătoare”, calificativ care  implică încetarea contractului de management educaţional, mai exact pierderea mandatului.

Privind situaţia la nivel naţional, se pare că ministerul de resort se pregăteşte să îndepărteze mai mulţi inspectori şcolari, toţi notaţi cu „nesatisfăcător” în urma evaluării anuale, deşi aceştia au fost numiţi prin concurs.

„Nesatisfăcător” este cel mai slab calificativ şi corespunde unui punctaj mai mic de 70 de puncte din 100 posibile.

Potrivit unor surse, raportul de evaluare ar fi fost contestat de Gheorghe Lazăr, care a cerut şi o audienţă la Ministerul Educaţiei.

Inspectorii adjuncţi Gabriela Scutaru şi Cristian Cuciurean au fost notaţi de Ministerul Educaţiei cu „Foarte bine”.

Menţionăm că rezultatul evaluării anuale a inspectorilor adjuncţi şi a inspectorului general se concretizează în acordarea calificativului anual, astfel: 100–90 de puncte: „Foarte bine” – validarea pe funcţie; 89,99–80 de puncte: „Bine” – validare pe funcţie; 79,99–70 de puncte: „Satisfăcător” – monitorizare şi reevaluare la un interval de 3–6 luni; sub 70 de puncte: „Nesatisfăcător” – invalidarea din funcţie.

Evaluarea activităţii manageriale a celor menţionaţi se face prin autoevaluare. La solicitarea comisiei MEN, reprezentanţii IŞJ au obligaţia de a pune la dispoziţia MEN toate documentele necesare evaluării. De asemenea, cei evaluaţi, în afară de completarea fişelor tip, sunt obligaţi să elaboreze şi un raport.

Reamintim că Gheorghe Lazăr se află pe fotoliul de conducere al IŞJ Suceava din luna mai 2012, acesta fiind numit prin detaşare în interes de serviciu, prin ordin ministerial. În anii următori a fost reconfirmat în funcţie, cu detaşare în interesul învăţământului până la organizarea unui nou concurs. În 2015 a obţinut un mandat de patru ani după susţinerea concursului de ocupare a funcţiei de inspector şcolar general. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șeful Inspectoratului Școlar, Gheorghe Lazăr, ar putea fi demis după ce a obţinut calificativul "Nesatisfăcător".
 Vizualizări articol: 3868 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Șeful Inspectoratului Școlar, Gheorghe Lazăr, ar putea fi demis după ce a obţinut calificativul "Nesatisfăcător"5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei