Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 41 (6751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere

Ilie Niţă: "Legea Muntelui a primit aviz favorabil din partea comisiei de dezvoltare regională din Senat"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul ALDE de Suceava, Ilie Niţă, a anunţat că proiectul de Lege a Muntelui a primit aviz favorabil în Comisia pentru Dezvoltare regională, administrarea activelor statului şi privatizare din cadrul Senatului. Preşedinte al acestei comisii, Ilie Niţă a arătat că aviz favorabil au primit şi propunerile legislative pentru aprobarea OUG 110/2017 privind Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii – "IMM Invest România" şi proiectul pentru ratificarea Acordului Economic şi Comercial Cuprinzător (CETA) între Canada, pe de o parte, şi Uniunea Europeană şi statele sale membre, pe de altă parte, semnat la Bruxelles la 30 octombrie 2016.

În cadrul dezbaterilor din comisie pentru proiectul de susţinere a IMM-urilor, senatorul Ilie Niţă a vrut să afle în ce mod acest program poate sprijini întreprinderile mici şi mijlocii şi, în special, în ce mod poate ajuta economia României, cu precădere din punctul de vedere al creării de locuri de muncă. Ilie Niţă a arătat că în acest sens, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, Alexandru Petrescu, a arătat că programul „IMM Invest România” este o continuare a unui program guvernamental ce a funcţionat până de curând. „Viitorul program va susţine întreprinderile mici şi mijlocii în accesarea creditelor pentru investiţii şi a creditelor pentru capital necesar desfăşurării activităţii”, a explicat senatorul ALDE de Suceava, care a adăugat că reprezentanţii tuturor ministerelor prezenţi la dezbatere şi-au arătat susţinerea pentru acest proiect, iar după avizul favorabil din această comisie, în săptămânile ce urmează, proiectul va fi dezbătut şi de comisia economică şi comisia pentru buget a Senatului, urmând apoi să fie dezbătut în plen.

„Următorul punct adus în dezbatere a fost proiectul de lege pentru ratificarea Acordului Economic şi Comercial Cuprinzător (CETA) semnat între Uniunea Europeană şi statele ei membre şi Canada. În cadrul dezbaterilor, am vrut să aflu cât mai multe detalii legate de acest acord economic, cât şi planurile Guvernului de a profita de oportunitatea deschisă de acesta, întrucât schimburile comerciale ale României cu Canada au fost, până în prezent, nesemnificative din punct de vedere economic, în lipsa unor facilităţi pentru producătorii şi exportatorii români şi canadieni”, a spus Niţă.

 

Senatorul Ilie Niţă consideră că legea muntelui va reglementa modalităţile de dezvoltare a zonei montane

El a arătat că avantajele pe care le-ar aduce acest acord ar fi eliminarea în proporţie de 99% a barierelor din calea importurilor şi exporturilor libere, eliminând tarife vamale şi facilitând accesul Canadei la piaţa liberă europeană. Nu în ultimul rând, Ilie Niţă a explicat că ultimul punct dezbătut a fost cel al Legii muntelui. „Rolul acestei iniţiative este acela de a reglementa modalităţile de protecţie şi de dezvoltare inteligentă, durabilă şi incluzivă a zonei montane. Guvernul a subliniat importanţa acestei legi pentru actualizarea unui cadru legal propice dezvoltării economice a zonelor de munte ale României, zone în general defavorizate”, a spus senatorul sucevean. Făcând referire la acest proiect, el a subliniat că este extrem de important că orice dezvoltare economică a zonei de munte trebuie făcută cu un respect deosebit faţă de mediul înconjurător, limitând impactul activităţilor economice asupra acestor zone. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ilie Niţă: "Legea Muntelui a primit aviz favorabil din partea comisiei de dezvoltare regională din Senat".
 Vizualizări articol: 1571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Ilie Niţă: "Legea Muntelui a primit aviz favorabil din partea comisiei de dezvoltare regională din Senat"3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei