Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 41 (6751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concurs

Doi elevi din județ vor participa la Olimpiada națională de lingvistică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Robert Arotăriței, din clasa a XI-a, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, și Diana Puițău, din clasa a XI-a, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de lingvistică „Solomon Marcus”, competiție care va avea loc la finele lunii mai, la Ploiești. Aceștia au fost pregătiți de profesoarele Iulia Murariu, respectiv prof. Adriana Apetri.

La etapa județeană au mai obținut punctaje bune și locul I următorii elevii: Andreea Maria Găitan (clasa a IX-a), de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, prof. coordonator Gabriela Ilisei; Oana Robu (clasa a X-a), de la Colegiul Național Militar Câmpulung Moldovenesc, prof. Mihaela Pintilei; Maria Cristina Stasi (clasa a XII-a), de la Colegiul „Petru Rareș” Suceava, prof. Gabriela Ilisei.

Premiul al II-lea a fost adjudecat de: Ecaterina Dîrțu, din clasa a IX-a, de la Colegiul „Ștefan cel Mare”, prof. îndrumător Iulia Murariu; Diana Maria Bilan, din clasa a X-a, de la Colegiul Național Militar Câmpulung Moldovenesc, prof. Mihaela Pintilei; David Andrei Vasileniuc din clasa a XI-a, de la Colegiul „Ștefan cel Mare”, prof. Carmen Băcăneț.

Locul al III-lea a revenit elevilor: Teodor Macoveiciuc, din clasa a IX-a, de la Colegiul „Petru Rareș”, prof. Ileana Boteanu; Daniela Timoci, din clasa a X-a, de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, prof. Mihaela Cristina Filipiuc; Augusta Gabriela Moroșan, din clasa a XI-a, de la Colegiul Național Militar Câmpulung Moldovenesc, prof. Maria Romaga; Diana Rusu, din clasa a XI-a, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, prof. Adriana Apetri; Ioana Cătălina Șapcă, din clasa a XI-a, de la Colegiul „Ștefan cel Mare”, prof. Iulia Murariu.

 

Trebuie să traducă texte din limbi necunoscute, pe baza unor analogii

Olimpiada de lingvistică  are trei secţiuni: antrenament (clasele V-VI); exerciţiu (clasele VII-VIII) şi performanţă (IX-XII).

Lingvistica este o disciplină care nu se studiază în şcoală, iar olimpiada presupune rezolvarea unor cerinţe folosind datele lingvistice oferite, fără a cunoaşte însă limbile care apar în subiecte.

În cadrul subiectelor de lingvistică elevilor li se cere ca, prin analogii, să găsească reguli pe baza cărora se construiesc anumite aspecte din gramatica unei limbi. Mai exact, liceenii trebuie să traducă texte din limbi necunoscute, doar pe baza analogiilor care reies din informaţiile oferite în cerinţe. Participarea la aceasta olimpiadă nu este condiţionată de cunoaşterea unei anumite limbi străine.

Obiectivul competiţiei este descoperirea şi înţelegerea de către elevi a algoritmului lingvistic în baza căruia se dezvoltă competenţa de comunicare lingvistică, indiferent de idiom.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi elevi din județ vor participa la Olimpiada națională de lingvistică.
 Vizualizări articol: 1952 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi elevi din județ vor participa la Olimpiada națională de lingvistică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei