Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 41 (6751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colaborare

Consiliul Judeţean Suceava va semna un parteneriat cu Federaţia Naţională a Ghizilor de Turism din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava urmează să semneze un parteneriat cu Federaţia Naţională a Ghizilor de Turism din România. Propunerea de colaborare a fost făcută de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, la deschiderea Conferinţei Naţionale a Ghizilor de Turism. Evenimentul are loc la Suceava, în perioada 19 – 23 februarie, la iniţiativa agenţiei de turim HelloBucovina şi a Federaţiei Naţionale a Ghizilor de Turism din România. Deschiderea conferinţei a avut loc luni seara, la Palatul Administrativ din Suceava, în prezenţa preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, şi a peste 100 de ghizi din întreaga ţară.

 

Flutur: „Din păcate în turism am scăpat lucrurile în kitsch. Ne-am scos un dinte bun şi am pus un dinte de aur, să vadă lumea”

În cuvântul său, Gheorghe Flutur a subliniat faptul că din punctul său de vedere un parteneriat cu Federaţia Ghizilor este extrem de important, în condiţiile în care aceştia pot să ofere informaţii preluate direct de la turişti despre anumite probleme. „Mă gândesc unde sunteţi dumneavoastră în lanţul acesta, asociaţii de turism, administraţie publică, Guvern. Eu la Suceava nu m-am întâlnit cu această verigă pe care o reprezintă ghizii, să îi chemăm la dezbateri, să primim feedback-uri prin dumneavoastră de la turişti. Și eu cred că trebuie un parteneriat între noi. Cel mai uşor primesc de la dumneavoastră nişte semnale cu ce nu merge. Că nu merg grupurile sanitare, că nu sunt suficiente sau nu arată bine, că e piraterie în turism, modul în care se investeşte în turism, pentru că din păcate am scăpat lucrurile în kitch. Ne-am scos un dinte bun şi am pus un dinte de aur, să vadă lumea. Din acest motiv este nevoie de un parteneriat între noi”, a precizat Gheorghe Flutur. La rândul său, preşedintele Federaţiei Naţionale a Ghizilor de Turism din România, George Vasiliu, a precizat că este de acord cu încheierea acestui parteneriat. George Vasiliu a arătat că acesta ar fi primul parteneriat pe care Federaţia Ghizilor ar urma să-l încheie cu un Consiliu Judeţean din ţară.

 

Flutur către ghizi: "Vă aştept să veniţi cu grupuri mari de turişti, iar eu vă promit că vă acord azil turistic"

Gheorghe Flutur i-a îndemnat pe ghizi să vină în judeţul Suceava cu grupuri mari de turişti, pentru sejururi de mai multe zile. „Vă aştept să veniţi cu grupuri mari de turişti, iar eu vă promit că vă acord azil turistic”, a spus Flutur. El a amintit că instituţia pe care o conduce va începe anul acesta investiţii importante în modernizarea infrastructurii rutiere. Șeful administraţiei judeţene a arătat că în acest an vor începe lucrările de modernizare a drumurilor dintre Mălini şi Borca (în judeţul Neamţ), precum şi a drumurilor care leagă localitatea Panaci de judeţul Harghita şi a celui care va face legătura dintre zona Dornelor şi Ardeal, din Coşna spre Ilva Mare. „Rolul nostru, al administraţiei, este să vă facem să ajungeţi mai uşor la obiective. Și să punem în valoare obiectivele, să le consolidăm. Dacă aceste lucruri ar merge foarte bine cred că s-ar dezvolta şi mai bine turismul. Pe de altă parte simt că este nevoie de un program pentru turism, de poli de dezvoltare turistică. Din păcate, până acum nu ne-a auzit nimeni. Sunt câteva zone în ţară, şi dacă România şi-ar face o strategie din asta, nu cred că Delta Dunării nu ar fi un pol de dezvoltare turistică, Bucovina, la fel, cred că merită aşa ceva, sau Sudul Transilvaniei cu bisericile fortificate”, consideră Gheorghe Flutur.

 

Anul acesta va fi organizată prima ediţie a festivalului „Oktoberfest în est”

El le-a transmis ghizilor că anul acesta, în judeţul Suceava vor fi organizate mai multe evenimente de amploare la care sunt aşteptaţi să vină turişti, începând cu „Paştele în Bucovina” şi cu un concert de toacă şi clopote, care va fi organizat în prima zi de Paşte, în municipiul Suceava. Gheorghe Flutur a amintit şi de „Hora Bucovinei” de la Frasin, de pe 13 mai, la care vor participa toate cele 12 minorităţi care convieţuiesc în Bucovina, în timp ce în primele trei zile ale lunii iunie va avea loc Festivalul "Ciprian Porumbescu". Flutur a subliniat că şi anul acesta, din 24 iunie şi până pe 2 iulie, va avea loc Programul Ștefanian, urmând să fie lansate drumurile lui Ștefan cel Mare, care vor fi marcate cu indicatoare turistice spre ctitoriile domnitorului. Un alt program prezentat de Gheorghe Flutur este „Pelerin în Bucovina”, la care se adaugă evenimentele din luna august, respectiv Festivalul Medieval din Cetatea de Scaun, Bucovina Rock Castle sau Festivalul Păstrăvului de la Ciocăneşti. Nu în ultimul rând, el a făcut referire şi la „Sărbătoarea Muntelui”, eveniment organizat pe masivul Rarău, dar şi de prima ediţie a festivalului „Oktoberfest în est”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean Suceava va semna un parteneriat cu Federaţia Naţională a Ghizilor de Turism din România.
 Vizualizări articol: 1229 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Consiliul Judeţean Suceava va semna un parteneriat cu Federaţia Naţională a Ghizilor de Turism din România1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei