Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 41 (6751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studiu

Centrul Economic Bucovina nu poate fi transformat într-un terminal de pasageri pentru Aeroportul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava renunţă la dreptul de administrare asupra clădirilor Centrului Economic Bucovina pe motiv că acestea nu pot fi transformate în terminale de pasageri şi pentru transport cargo. Consiliul Judeţean Suceava urmează să hotărască în şedinţa de vineri, 23 februarie, dacă va revoca dreptul de administrare al aeroportului asupra unor clădiri şi bunuri din cadrul Centrului Economic Bucovina. Pentru a fi aprobat, proiectul are nevoie de două treimi din voturile consilierilor judeţeni. Proiectul de hotărâre a fost iniţiat la solicitarea Aeroportului "Ștefan cel Mare" Suceava, după ce în urma unei expertize tehnice a reieşit faptul că aceste clădiri ale Centrului Economic Bucovina nu pot suporta o compartimentare adecvată care să permită obţinerea avizelor prevăzute de legislaţie în vederea transformării acestora în terminal de pasageri pentru plecări şi sosiri şi nici în hale de depozitare cargo. Conducerea aeroportului a transmis că în aceste condiţii nu s-ar mai justifica realizarea unui studiu de prefezabilitate pentru a transforma clădirile respective în terminale de pasageri şi cargo. „În aceste condiţii considerăm oportun ca bunurile şi clădirile respective să fie preluate în administrarea Consiliului Judeţean, urmând să fie valorificate prin închiriere”, precizează vicepreşedintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc în expunerea de motive a proiectului. De precizat că în anul 2015, Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava a primit în administrare, printre altele, pavilionul expoziţional al Centrului Economic Bucovina, patru pavilioane industriale, un teren de aproape 64.400 de metri pătraţi, parcările şi reţelele de apă, canalizare şi gaze naturale.

Reamintim că la Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava se va construi un terminal nou după ce Consiliul Judeţean Suceava a aprobat indicatorii tehnico-economici şi studiul de fezabilitate pentru această investiţie. Costurile pentru extinderea terminalului aeroportului ar fi de 17,18 milioane de lei, bani care vor fi asiguraţi printr-un credit pe care administraţia judeţeană intenţionează să-l contracteze.

Proiectul pentru extinderea terminalului aeroportului prevede construcţia unui spaţiu nou de 1.529 de metri pătraţi pentru zborurile externe, precum şi a 141 mp pentru cursele interne. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, declara că pentru extinderea terminalului s-a avut în vedere creşterea traficului de pasageri de la 250.000 – 260.000 pe an la peste 500.000 pe an. După construcţia noului terminal al aeroportului posibilitatea de procesare va creşte la 340 de călători pe oră. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul Economic Bucovina nu poate fi transformat într-un terminal de pasageri pentru Aeroportul Suceava.
 Vizualizări articol: 2527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Centrul Economic Bucovina nu poate fi transformat într-un terminal de pasageri pentru Aeroportul Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei