Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 35 (6745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vot

Parlamentul European a validat iniţiativa deputatului Bogdan Gheorghiu de renunţare la ora de vară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parlamentul European a aprobat, săptămâna trecută, o rezoluţie prin care se solicită reevaluarea trecerii la ora de vară, iniţiativă promovată și de deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu. Acesta a anunţat încă din luna octombrie 2017 intenţia de a promova un proiect de lege pentru renunţarea la schimbarea orei de vară şi de iarnă, iniţiativă privită cu critici și scepticism de cei care nu înţelegeau avantajele acestei măsuri. În argumentarea iniţiativei sale, Bogdan Gheorghiu susţinea că schimbarea orei provoacă probleme de sănătate şi afectează economia. Deputatul liberal a mai spus că studiile efectuate de specialişti pe această temă au demonstrat că schimbarea orei poate duce la tulburarea ceasului biologic, ceea ce provoacă schimbări de dispoziţie, probleme cu somnul şi un risc crescut de atac de cord şi accidente rutiere. El a subliniat că şi copiii au de suferit în urma acestor modificări de oră. „Mecanismul trecerii de la ora de iarnă la ora de vară, şi invers, a devenit un lucru din ce în ce mai puţin util, dacă vorbim de motivele pentru care a fost el pus în aplicare cu mulţi ani în urmă. Mai mult, din ce în ce mai multe studii arată efectele dăunătoare ale acestei treceri de la ora de iarnă la ora de vară şi invers”, a declarat Bogdan Gheorghiu.

El a arătat că în cursul zilei de joi, 8 februarie a.c., Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care cere să fie reevaluată trecerea la ora de vară, respectiv la ora de iarnă și, dacă este nevoie, să se schimbe regulile aflate în vigoare. „Membrii Parlamentului European se tem că trecerea de la ora de vară la cea de iarnă și invers ar putea avea efecte negative asupra sănătăţii cetăţenilor europeni”, a spus Bogdan Gheorghiu. Deputatul PNL de Suceava a precizat că într-un comunicat cu privire la această decizie, transmis de Parlamentul European, se precizează că iniţiativele cetăţenilor au arătat că publicul este îngrijorat de cele două schimbări de oră din an care marchează începutul și sfârșitul perioadei de vară, schimbări care au loc în ultimele weekenduri din lunile martie și octombrie. Bogdan Gheorghiu a mai spus că membrii Parlamentului European cer Comisiei Europene să realizeze o evaluare detaliată a directivei care prevede schimbarea orei și, dacă este necesar, să redacteze un plan de revizuire a acesteia. Rezoluţia votată joi în Parlamentul European a primit 384 de voturi "pentru" și 153 împotrivă, în vreme ce 12 parlamentari s-au abţinut. Actuala directivă care prevede trecerea la ora de vară a fost adoptată în anul 2001.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentul European a validat iniţiativa deputatului Bogdan Gheorghiu de renunţare la ora de vară.
 Vizualizări articol: 3207 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Parlamentul European a validat iniţiativa deputatului Bogdan Gheorghiu de renunţare la ora de vară3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei