Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 35 (6745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Schimbări preconizate

Ministrul Educației propune modificări la admiterea la liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Educației, Valentin Popa, a înaintat o nouă propunere cu privire la admiterea la liceu.

Mai exact, acesta vrea să modifice formula de calcul al mediei de admitere la liceu, medie care, în prezent, ține seama de rezultatul evaluării naționale de la finalul clasei a VIII-a, într-o pondere de 80%, și de media din clasele V-VIII, care reprezintă 20%.

Noul ministru al Educaţiei a anunțat la o întâlnire cu reprezentanții părinților că dorește ca media din clasele gimnaziale să fie înlocuită cu media tezelor de la materiile de bază: română și matematică pentru clasele a V-a, a VI-a și a VII-a, plus istorie sau geografie în clasa a VIII-a.

Mai exact, media notelor obținute la aceste teze ar urma să aibă o pondere de 20% în media de admitere la liceu. Aceste teze ar urma să devină testări naționale, urmând să fie susținute simultan în toate județele și să aibă subiect unic, potrivit www.portalinvatamant.ro.

Deocamdată, aceste schimbări avansate de Ministerul Educației sunt doar la stadiul de propunere, admiterea la liceu din 2018 urmând să fie organizată după regulile de anul trecut.

De partea cealaltă, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din învățământul preuniversitar a înaintat Ministerului Educației propunerea ca admiterea elevilor în ciclul liceal să se facă prin examen național, argumentând că media din clasele din gimnaziu nu are relevanță și nu reflectă întotdeauna pregătirea reală a elevilor

 

Mediile din anii de gimnaziu pierd teren

Dacă în anul 2011, media de admitere la liceu era calculată ca media aritmetică dintre rezultatul evaluării naționale și mediile din gimnaziu, treptat importanța examenului de evaluare națională a crescut, în vreme ce rezultatele din anii de gimnaziu au pierdut tot mai mult teren.

Astfel, în 2014, a apărut o metodologie conform căreia notele de la evaluarea națională aveau o pondere mai mare, de 75%, iar media anilor de liceu de 25%.

În 2016, ministerul de resort a schimbat regulile din nou și a stabilit ca la calculul mediei de admitere, ponderea mediei claselor V – VIII să reprezinte 20%, iar examenul de capacitate să aibă o pondere de 80%.

Admiterea la liceu se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de preferinţele elevilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Educației propune modificări la admiterea la liceu.
 Vizualizări articol: 4020 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ministrul Educației propune modificări la admiterea la liceu5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei