Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 35 (6745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Dumitru Mihalescul: „Alianţa PSD-ALDE a creat două state în România, unul real şi unul paralel”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul afirmă într-o declaraţie politică că alianţa PSD-ALDE a creat două state în România, unul real şi unul paralel. „Observ cu amărăciune că liderii celor două partide care conduc astăzi România, PSD şi ALDE, nu contenesc să acuze ”statul paralel” şi să-l învinovăţească de toată nepriceperea şi incompetenţa de care ei au dat dovadă. Mai mult decât atât, numai nişte lideri iresponsabili s-ar strădui să împartă românii în două categorii, în bugetari şi în privaţi, şi să semene ură şi dezbinare între aceştia”, spune Mihalescul. Deputatul PNL ales în circumscripţia electorală nr. 35 Suceava mai afirmă că „avem un stat paralel, pe care însă nimeni altcineva, ci doar liderii PSD-ALDE îl văd. Aşadar, liderii PSD-ALDE vor să ne spună că trăim într-o altă realitate decât cea pe care o vedem cu toţii, în care salariile au crescut cu 25% de la 1 ianuarie 2018, în care medicilor şi profesorilor li s-au triplat lefurile, în care pensionarii primesc, aşa cum spune legea, pensii mărite de la 1 ianuarie şi în care alocaţiile de stat pentru copii au fost indexate”.

 

Mihalescul: "Organele fiscale sunt tot mai aproape de mediul economic, îl susţin şi nu îl prigonesc cu plata anticipată a obligaţiilor fiscale"

Mihalescul mai arată că în realitatea paralelă a PSD-ALDE, s-au construit sute de kilometri noi de autostrăzi, s-au modernizat căi ferate şi gări, s-au construit şcoli, spitale şi s-au renovat cele vechi, şi că în statul paralel, mediul de afaceri şi agenţii economici români sunt sprijiniţi de stat pentru a fi mai competitivi, forţa de muncă este tot mai bine calificată, iar organele fiscale sunt tot mai aproape de mediul economic, îl susţin şi nu îl prigonesc cu plata anticipată a obligaţiilor fiscale. În acelaşi timp, în statul paralel al PSD şi ALDE, liderii politici susţin o justiţie dreaptă, neaservită intereselor politice şi tot în statul ”lor” administraţia locală are o largă autonomie, atât financiară, cât şi decizională. „Da! Aşa vor cei din PSD-ALDE să ne înfăţişeze statul român, deşi realitatea spune cu totul altceva”, declară Mihalescul.

 

"Preţul carburanţilor, crescut artificial de o măsură a Guvernului PSD-ALDE, a adus după ea creşteri accelerate de preţuri la toate bunurile"

Deputatul PNL arată că în statul real salariile nu au crescut, ci, în cel mai bun caz, nu au scăzut. Peste două milioane de angajaţi din sectorul privat îşi văd astăzi lefurile diminuate, iar în sectorul bugetar, cei mai fericiţi angajaţi sunt cei cărora fluturaşul de salariu nu le-a adus o veste proastă. Pe unii, aşa-zisa majorare de 2% chiar i-a jignit, spune deputatul, căci cu toţii constatăm că preţurile au crescut cu peste 3% anul trecut. Mihalescul mai afirmă că în realitatea în care trăieşte majoritatea românilor, preţul carburanţilor, crescut artificial de o măsură a Guvernului PSD-ALDE, a adus după ea creşteri accelerate de preţuri la toate bunurile pe care le pune în coş un cetăţean, situaţie confirmată chiar de datele Băncii Naţionale a României care, prin vocea Guvernatorului, avertizează că "încă nu am văzut mare lucru din creşterile de preţuri care se prefigurează până la Paşte". Deputatul Partidului Naţional Liberal mai afirmă că în statul în care trăim profesorii primesc o leafă mică, medicii mai trebuie să aştepte lefurile uriaşe şi scutirile de impozite, iar pensionarilor li se va indexa pensia, în cel mai bun caz, de la 1 iulie.

 

"Românii au înţeles că întreg programul lor a fost o minciună"

Dumitru Mihalescul a mai precizat: „În realitatea noastră, nu s-a construit nimic! Nu avem autostrăzi noi, nu avem căi ferate funcţionale, nu avem porturi sau aeroporturi moderne, nu avem nici şcoli şi nici spitale. Dimpotrivă! Aflăm cu stupoare că şcolile nu se construiesc şi nici nu se modernizează, ci urmează să se pună în practică un plan diabolic de închidere şi comasare de şcoli, de comasare a unor clase şi de concediere a unor cadre didactice”. Deputatul PNL de Suceava spune că se vede cu ochiul liber eşecul uriaş pe care l-a înregistrat coaliţia de guvernare, precum şi dimensiunea uriaşă a minciunilor făcute de liderii acesteia, numai pentru a smulge votul românilor, şi că statul paralel şi alte invenţii năstruşnice chiar nu îi mai pot ajuta, pentru că românii au înţeles că întreg programul lor a fost o minciună. Mihalescul mai arată că românii au înţeles că nu poţi trâmbiţa că ai creştere economică record, iar aceasta să însemne tăieri de salarii şi amânări ale unor drepturi legale ale pensionarilor. „Românii văd că mediul privat este sufocat de birocraţia statală, că antreprenorii români, cei care asigură peste 3,8 milioane de locuri de muncă, nu mai au încredere în Guvern şi în ceea ce le va impune legea. Ceea ce mi se pare, însă, cel mai grav este faptul că cele 3 guverne PSD-ALDE ne-au dus într-o fundătură a subdezvoltării, iar dacă mâine se vor aduna nori negri asupra economiei europene, ţara noastră este mai nepregătită ca niciodată”, a încheiat deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumitru Mihalescul: „Alianţa PSD-ALDE a creat două state în România, unul real şi unul paralel”.
 Vizualizări articol: 1192 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dumitru Mihalescul: „Alianţa PSD-ALDE a creat două state în România, unul real şi unul paralel”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei