Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 35 (6745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiect

Caravana ”10 pentru folclor” a ajuns luni la Rădăşeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Caravana ”10 pentru folclor” a ajuns luni după-amiază la Căminul Cultural din Rădăşeni. Întâlnirea - spectacol din cadrul proiectului „10 pentru folclor", ediţia a III- a, a avut loc în prezenţa unui public foarte numeros, oameni care s-au bucurat că în mijlocul lor au venit artişti îndrăgiţi să-i încânte cu cântece şi dansuri populare autentice. Echipa de artişti a avut şi rolul de a promovaintroducerea folclorului ca obiect de studiu opţional în şcolile din comuna Rădăşeni. Spectacolul de la Rădăşeni a debutat cu un cântec foarte îndrăgit de localnici, „Hora rădăşenilor”. Rând pe rând, oaspeţii, oameni care fac parte din proiectul ”10 pentru folclor”: George Finiş, Loredana Ceică, Alexandru Brădăţan, Costinel Leonte, Ovidiu Homorodean, Mihaela Bârsan, coordonatoarea proiectului ”10 pentru folclor”, Leonard Zamă, Giani Leonte, Angelica Flutur şi pr. Iulian Florea şi-au prezentat argumentele în favoarea introducerii folclorului ca obiect de studiu opţional în şcolile din comuna Rădăşeni.

 

HoraUnirii

Artiştii populari au susţinut şi un program artistic, în aplauzele publicului entuziast. Un moment aparte a fost duetul trompetistului Constantin Mândrişteanu cu unul dintre localnici, elevul David Chipăruţi, în vârstă de 11 ani, din satul Lămăşeni. Primarul comunei Rădăşeni, Neculai Perju, a primit din partea preşedintelui Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, Giani Leonte, o diplomă de excelenţă şi un portret semnat de maestrul Mihai Pânzaru PIM, pentru ospitalitatea cu care şi-a primit oaspeţii şi pentru implicarea în proiectul ”10 pentru folclor”. La final, echipa „10 pentru folclor” s-a prins în „HoraUnirii", alături de primarul Neculai Perju, dar şi de alţi primari din localităţi sucevene, cum ar fi primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, primarul comunei Buneşti, Ioan Dolcean, şi viceprimarul comunei Bogdăneşti, Vasile Apetrei. Proiectul „10 pentru folclor”, ediţia a III-a, reuneşte în acest an peste o sută de artişti populari din judeţul Suceava şi nu numai. Activităţile culturale se vor desfăşura, în perioada 12 - 16 februarie, în localităţile Suceava, Rădăuţi, Cajvana, Broşteni, Rădăşeni, Hănţeşti, Arbore, Baia, Slatina şi Dorna Arini.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caravana ”10 pentru folclor” a ajuns luni la Rădăşeni.
 Vizualizări articol: 1284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Caravana ”10 pentru folclor” a ajuns luni la Rădăşeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei