Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 33 (6743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Ceremonie

Ion Lungu a acordat diplome şi medalii aniversare personalităţilor Sucevei la împlinirea a 630 de ani de atestare documentară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a acordat, sâmbătă, 10 februarie, la împlinirea a 630 de ani de atestare documentară a Cetăţii de Scaun şi a oraşului, diplome şi medalii aniversare personalităţilor locale, judeţene. Aceleaşi distincţii le-au primit şi invitaţii la acest eveniment din Republica Moldova, Ucraina şi Polonia. Ceremonia a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Local Suceava, în prezenţa majorităţii celor care au fost nominalizaţi pentru a primi aceste diplome şi medalii aniversare. Printre cei care au primit aceste medalii s-au numărat prefectul Mirela Adomnicăi, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, ministrul Educaţiei, Valentin Popa, care nu a putut să fie prezent la eveniment, conducerea Universităţii "Ștefan cel Mare", şefi de instituţii, primari din judeţ, directori ai unităţilor de învăţământ şi de cultură, reprezentanţi ai mass-media, consilieri locali şi judeţeni. Ion Lungu a ţinut să remarce prezenţa în sală a doi foşti primari ai Sucevei, Filaret Poenaru şi Gheorghe Toma, ambii primind medaliile şi diplomele aniversare. Medalii au primit şi deputaţii şi senatorii suceveni, singurii prezenţi dintre aceştia fiind Ioan Balan şi Angelica Fădor, dar şi deputatul comunităţii italienilor, suceveanul Andi Grosaru.

Aceleaşi distincţii le-a primit şi fostul primar Marian Ionescu, acesta neputând fi prezent la ceremonie. Au mai primit medalii primarii oraşelor Soroca, din Republica Moldova, Cernăuţi, din Ucraina, precum şi delegaţia primăriei oraşului polonez Sosnowiec. De remarcat că de la evenimentul organizat la Primăria Suceava au lipsit toţi consilierii locali ai PSD şi ALDE, care urmau să primească şi ei aceste medalii, dar şi majoritatea consilierilor judeţeni. Singurii reprezentaţi ai PSD care au venit să-şi ridice medaliile au fost consilierii judeţeni Neculai Bosancu şi Gavril Vîrvara.

La finalul evenimentului, primarul Ion Lungu a ţinut să le mulţumească celor care au fost prezenţi la acordarea acestor diplome şi medalii. „Eu cred că este un moment deosebit al oraşului nostru. Însăşi prezenţa dumneavoastră aici spune multe. Vă mulţumesc şi sper ca împreună să sărbătorim în fiecare zi a acestui an 630 de ani de atestare documentară a Cetăţii de Scaun şi a Sucevei”, a spus Ion Lungu. El a amintit că Primăria şi Consiliul Judeţean Suceava au pregătite mai multe acţiuni şi proiecte în cadrul Anului Centenarului Marii Uniri. Ion Lungu a făcut referire la reabilitarea statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare, dar şi la ridicarea unui monument al Unirii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu a acordat diplome şi medalii aniversare personalităţilor Sucevei la împlinirea a 630 de ani de atestare documentară.
 Vizualizări articol: 1549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Ion Lungu a acordat diplome şi medalii aniversare personalităţilor Sucevei la împlinirea a 630 de ani de atestare documentară2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei