Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 33 (6743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semestrul al II-lea

Elevii şi preşcolarii revin la cursuri, după o vacanţă de o săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce s-au bucurat de o vacanţă de o săptămână, cea intersemestrială, elevii şi preşcolarii revin la cursuri de astăzi, 12 februarie.

Astăzi debutează semestrul al II-lea, care are 17 săptămâni, fiind însă mai scurt pentru elevii de clasa a VIII-a şi clasa a XII-a, care vor încheia anul şcolar mai repede, pe 8 iunie, respectiv 25 mai.

Vacanţa de vară este programată din data de 16 iunie, însă până atunci, elevii şi preşcolarii vor mai avea parte de o pauză în perioada 10 - 22aprilie, când este stabilită vacanţa de primăvară.

 

Semestru aglomerat

Semestrul al II-lea este unul încărcat pentru elevi, în următoarele săptămâni fiind programate probele orale ale examenului de bac, simulările examenelor naţionale pentru cei de-a VIII-a, a XI-a, a XII-a şi a XIII-a, evaluări naţionale pentru elevii de gimnaziu (clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a), şi, spre finalul anului, examenul de capacitate şi bacalaureat.

În intervalul 12 - 22 februarie se vor desfăşura probele de evaluare a competenţelor din cadrul examenului de bacalaureat pentru elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a.

Urmează simularea examenului naţional de la finalul clasei a VIII-a, din perioada 5 – 7 martie 2018, iar apoi simularea examenului de bacalaureat din intervalul 19 - 22 martie. Afişarea rezultatelor este anunţată pentru 16, respectiv 30 martie.  

Evaluările nu-i ocolesc nici pe elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, în luna mai fiind stabilite testări pentru aceştia. Elevii de clasa a II-a sunt primii care vor susţine evaluarea, în perioada 7 - 10 mai 2018, la limba română (scris şi citit), matematică şi limba maternă (scris şi citit). Evaluarea competenţelor dobândite în ciclul primar, la finalul clasei a IV-a, are loc în perioada 15 - 17 mai, la limba română, matematică şi limba maternă. Elevii de-a VI-a au testări pe 23 şi 24 mai, la limbă şi comunicare şi matematică şi ştiinţe ale naturii.

Între 11 şi 14 iunie, elevii de clasa a VIII-a susţin examenul de final de ciclu gimnazial, pe 19 iunie urmând să fie publicate rezultatele.

Probele scrise ale examenului de bac încep pe 25 iunie şi continuă până pe data de 28. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii şi preşcolarii revin la cursuri, după o vacanţă de o săptămână.
 Vizualizări articol: 1361 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii şi preşcolarii revin la cursuri, după o vacanţă de o săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei