Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 33 (6743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În trafic

Aproape 100 mc de material lemnos transportat fără acte legale, confiscat de poliţişti şi silvicultori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Timp de o săptămână şoselele din judeţul Suceava au fost periate de poliţişti şi silvicultori, care au dorit să afle dacă legislaţia din domeniul silvic este respectată. Dacă o parte dintre cei care transportau material lemnos au fost de bună credinţă şi aveau toate avizele necesare, au existat şi câteva cazuri în care furtul din codru era la el acasă.

Poate cel mai elocvent exemplu este al unui bărbat de 57 de ani, din Vama, care conducea o autoutilitară cu remorcă, ambele încărcate la maxim cu cherestea de răşinoase. Tras pe dreapta pentru control pe drumul naţional 176, bărbatul nu a putut prezenta nici un aviz de însoţire pentru marfă.

În aceste condiţii, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, reprezentații Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au dus autovehiculul cu remorcă în curtea Ocolului Silvic Vama. Aici au constatat că este vorba de 50,12 mc de cherestea, marfă în valoare de 30.000 de lei, care a fost confiscată şi lăsată în custodia celor de Ocolul Silvic Vama.

În ceea ce-l priveşte pe şofer, acesta a primit o amendă de 10.000 de lei, iar suplimentar i-au fost indisponibilizate autoutilitara şi semiremorca, ambele în valoare de 30.000 de euro.

Interesant este că transportul se derula noaptea, în jurul orei 4.00, iar proprietarul probabil bănuia că la acea oră matinală nu va avea surpriza de a fi tras pe dreapta. În aceeaşi zi de 2 februarie, şi tot la Vama, echipa mixtă a oprit pentru control autoutilitara condusă de angajatul unei societăți comerciale din comuna Moldoviţa, care transporta cantitatea de 41,41 mc lemn rotund de esență răşinoase, conform avizelor secundare de însoţire prezentate.

Deoarece la verificarea atentă s-au constatat neconcordanţe între datele din aviz şi încărcătură, maşina a fost condusă la depozitul Dragoşa al Ocolului Silvic Vama. Ulterior, s-a dovedit că bărbatul transporta în plus cantitatea de 11,95 mc lemn faţă de cea prevăzută în documente. Societatea a fost amendată cu 6.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar în plus a fost confiscată şi cantitatea de 11,95 mc lemn rotund răşinoase în valoare de 3.000 de lei.

Pe parcursul săptămânii trecute au fost executate în total 48 de controale pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

În total au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale, în valoare de 80.726 de lei şi s-a confiscat cantitatea de 97,77 mc de material lemnos, în valoare de 42.016 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 100 mc de material lemnos transportat fără acte legale, confiscat de poliţişti şi silvicultori.
 Vizualizări articol: 1833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Aproape 100 mc de material lemnos transportat fără acte legale, confiscat de poliţişti şi silvicultori3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei