Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 31 (6741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din banii pentru culte

Un milion de lei de la bugetul Sucevei, pentru finalizarea Seminarului Teologic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de construire a Seminarului Teologic Liceal ”Mitropolitul Dosoftei”, demarate anul trecut de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, ar putea beneficia de un sprijin financiar foarte important de la bugetul local al municipiului reședință de județ, astfel încât lucrările să fie finalizate până la începerea noului an școlar.

„La culte avem prinsă anul acesta o finanțare de 1,5 milioane de lei. Voi propune consilierilor locali alocarea celei mai mari părți din bani – un milion de lei, pentru construirea Seminarului Teologic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Intenția noastră este să fie finalizată clădirea până la începerea anului școlar”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Restul banilor, adică 500.000 de lei, ar urma să fie distribuiți celorlalte unități de cult care au depus solicitări de finanțare de la bugetul local, în conformitate cu prevederile legale.

Lucrările de construcție a noului sediu al Seminarului Teologic Liceal ”Mitropolitul Dosoftei” au demarat la jumătatea anului trecut, în apropierea Căminului de Bătrâni al Arhiepiscopiei, de la ieșirea din municipiul Suceava spre Ipotești.

Suprafața construită va fi de 7.000 de metri pătrați, inclusiv parcarea și baza sportivă, cu terenuri de handbal și volei, construcțiile reprezentând un ansamblu mixt de clădiri cu funcțiuni diferite, care vor acoperi toate activitățile celor care vor alege să studieze acolo.

Corpul A reprezintă şcoala Seminarului Teologic, cu funcția de învățământ, cu o suprafață de aproximativ 850 de metri pătrați, corpul B va fi destinat unei capele-paraclis cu funcțiunea de servicii religioase, având o suprafață de 214 metri pătrați, Corpul C - căminul internat, cu 60 de camere cu două paturi și baie proprie ( total 1040 de metri pătrați), iar corpul D - cantina, cu o suprafață de 561 de metri pătrați.

Corpul E e format dintr-un amfiteatru în aer liber pentru manifestări educaționale și culturale, având un portic acoperit la parter cu clopotniță.

La licitația organizată pentru desemnarea constructorului au participat patru firme de construcții din Moldova, contractul fiind încheiat cu S.C. General Construct SRL Suceava, firma care s-a ocupat și de ridicarea Centrului Eparhial.
Capela paraclis va avea la demisol o bibliotecă cu 200 de locuri, serviciile religioase urmând să fie oficiate la parterul clădirii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un milion de lei de la bugetul Sucevei, pentru finalizarea Seminarului Teologic.
 Vizualizări articol: 2116 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Un milion de lei de la bugetul Sucevei, pentru finalizarea Seminarului Teologic3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura cu foi de turtă dulce (de post) O combinație incredibil de fină între aroma puternică de turtă dulce și delicatețea cremei de lămâie, reunite într-o prăjitură moale, care se topește în gură, e tot mai gustoasă pe zi ce trece și este și de post... Merită... Citeşte