Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 31 (6741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Măsuri

Spitale din judeţ restricţionează accesul vizitatorilor din cauza creşterii numărului cazurilor de viroze

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate spitalele din judeţ au restricţionat accesul vizitatorilor, cu exceptia Spitalului Municipal Radăuţi şi a Spitalului Orăşenesc Gura Humorului, în condiţiile creşterii numărului cazurilor de viroze şi al afecţiunilor compatibile cu gripa. Unităţile spitaliceşti din Radăuţi şi Gura Humorului îşi vor adapta conduita în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a informat toate spitalele din judeţ cu privire la măsurile de prevenţie care se impun: interzicerea accesului vizitatorilor ce prezintă simptomatologie respiratorie; efectuarea zilnic, la intrarea în serviciu, a triajului epidemiologic a personalului; angajaţii cu simptome vor fi scoşi temporar din sectorul de activitate; asigurarea în fiecare secţie / compartiment a echipamentului de protecţie în cantităţi suficiente, iar acestea să fie utilizate conform protocoalelor existente; vaccinarea personalului nevaccinat până în prezent. Pentru cazurile suspecte/confirmate de gripă ce nu pot fi transferate în secţia/spitalul de boli infecţioase se vor institui măsuri specifice de izolare.

De asemenea, Institutul Naţional de Sănătate Publică a transmis în cursul zilei de joi o serie de recomandări adresate tuturor furnizorilor de servicii medicale (medici de familie, unităţi sanitare etc.).

Potrivit recomandărilor, se va evita contactul apropiat cu persoanele care prezintă simptomatologie respiratorie şi aglomerările de persoane în spaţii închise. Institutul Naţional de Sănătate Publică sugerează aerisirea spaţiilor în care se desfăşoară activitatea, purtarea mănuşilor de unică folosinţă, continuarea vaccinării antigripale a populaţiei şi a personalului din unităţi sanitare.

Institutul recomandă spitalelor limitarea accesului vizitatorilor, în special în secţiile cu risc; raportarea la DSP a eventualelor episoade (mai mult de trei cazuri) de îmbolnăviri prin afecţiuni acute de căi respiratorii, survenite simultan sau într-o perioadă scurtă de timp, în secţiile de spitalizare; precum şi instruirea personalului privind măsurile ce se impun pentru prevenirea transmiterii infecţiilor respiratorii acute.

 

51 de cazuri de gripă diagnosticate clinic de la debutul sezonului rece

În cazul în care o persoană dezvoltă simptome severe, care nu se ameliorează în 72 de ore de la debut sau care au risc crescut de complicaţii cauzate de gripă,  aceasta trebuie să se prezinte la medic.

Referitor la afecţiunile de sezon, reamintim că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a informat că o gravidă în vârstă de 27 de ani a fost diagnosticată cu gripă în urma analizelor de laborator, boala fiind cauzată de virusul gripal de tip AH1. Tânăra se află, în prezent, la domiciliul său.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, prin investigaţii de laborator au mai fost relevate alte două cazuri de gripă, unul cu virus gripal de tip B, la o femeie în vârstă de 74 de ani, şi altul cu virus gripal de tip AH1, la o femeie în vârstă de 62 de ani.

Totodată, alte 30 de cazuri de gripă au fost diagnosticate clinic în cursul săptămânii trecute, 24 în zona Sucevei şi 6 cazuri în zona Rădăuţi, însă de la debutul sezonului rece au fost raportate, la nivel judeţean, 51 de cazuri de gripă diagnosticate clinic.

Cele mai multe cazuri de gripă din cele depistate săptămâna trecută, 19, s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 de ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitale din judeţ restricţionează accesul vizitatorilor din cauza creşterii numărului cazurilor de viroze.
 Vizualizări articol: 1533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitale din judeţ restricţionează accesul vizitatorilor din cauza creşterii numărului cazurilor de viroze0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura cu foi de turtă dulce (de post) O combinație incredibil de fină între aroma puternică de turtă dulce și delicatețea cremei de lămâie, reunite într-o prăjitură moale, care se topește în gură, e tot mai gustoasă pe zi ce trece și este și de post... Merită... Citeşte