Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 31 (6741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere

Senatorul Virginel Iordache a prezentat priorităţile legislative ale PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a prezentat principalele priorităţi legislative pe care social-democraţii le vor susţine în actuala sesiune parlamentară. Virginel Iordache a pus pe primul loc adoptarea Legii privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii - SA, al cărei co-iniţiator este. Virginel Iordache a explicat că Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii - SA ar urma să funcţioneze ca un fond de investiţii alternativ, administrat în conformitate cu prevederile Legii nr. 74/2015 privind administratorii de fonduri de investiţii alternative, cu modificările şi completările ulterioare. Potrivit proiectului de lege, înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii – SA are mai multe beneficii, printre care crearea de surse de finanţare sustenabile pentru materializarea proiectelor din domenii economice diverse, în condiţii de rentabilitate economică şi sustenabilitate financiară. De asemenea, acest fond ar urma să aibă un rol de catalizator eficient pentru atragerea de fonduri private, fonduri de pensii, fonduri de investiţii, care, alături de fondurile proprii, vor asigura finanţarea unor proiecte de investiţii a căror implementare va antrena un efect de multiplicare economică atât pe orizontală, cât şi pe verticală.

 

Pe lista de priorităţi a PSD se află adoptarea Legii Muntelui

Un alt proiect de lege aflat pe lista PSD de priorităţi este și cel pentru înfiinţarea Băncii de Dezvoltare a României. Virginel Iordache a arătat că această bancă va avea rolul de a sprijini antreprenoriatul și dezvoltarea socio-economică a României prin promovarea investiţiilor și asigurarea finanţării, prin derularea de servicii financiare și de consultanţă și prin emiterea de titluri de valoare și strângerea de fonduri sau de capital în scopul susţinerii acestor servicii. Această bancă va putea să ofere garanţii doar celor care dezvoltă un proiect pentru sau în beneficiul României.

Virginel Iordache a mai spus că printre priorităţile parlamentarilor PSD în actuala sesiune vor mai fi și Legea Achiziţiilor Publice, Legea Pensiilor, Legile Justiţiei, dar și adoptarea Codului Administrativ și a Codului Economic.

Nu în ultimul rând, senatorul PSD de Suceava a subliniat că pe lista de priorităţi se află și adoptarea Legii Muntelui. Co-iniţiator al acestei legi, Virginel Iordache a spus că în proiect se propune și înfiinţarea Consiliului Naţional al Muntelui, care ar urma să fie un organism cu rol consultativ, cu scopul asigurării legăturii dintre Guvern și reprezentanţii zonei montane, pentru punerea în aplicare a strategiilor și politicilor specifice acesteia, precum și constituirea unui Comitet de Masiv, pentru fiecare grupă de munţi, cu rol consultativ în aplicarea politicilor și strategiilor de dezvoltare și protecţie a mediului montan, la nivelul teritoriului respectiv. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul Virginel Iordache a prezentat priorităţile legislative ale PSD.
 Vizualizări articol: 1720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Senatorul Virginel Iordache a prezentat priorităţile legislative ale PSD2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura cu foi de turtă dulce (de post) O combinație incredibil de fină între aroma puternică de turtă dulce și delicatețea cremei de lămâie, reunite într-o prăjitură moale, care se topește în gură, e tot mai gustoasă pe zi ce trece și este și de post... Merită... Citeşte