Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 31 (6741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În două zile

Sancţiuni de peste 20.000 de lei aplicate de Garda Forestieră, în urma controalelor la transportul materialelor lemnoase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În mai puţin de două zile – miercuri și joi dimineaţă, controalele efectuate de reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Suceava, privind circulaţia materialului lemnos pe drumurile publice din judeţ, au dus la aplicarea de amenzi usturătoare, dar și la confiscări de materialul lemnos, valoarea sancţiunilor fiind de peste 20.000 de lei.

„În cadrul unei serii de controale pe care le efectuează Garda Forestieră Suceava, atât împreună cu delegaţi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, cât şi independent, controale privind circulaţia materialului lemnos pe drumurile publice şi modul de desfăşurare a activităţii specifice de către agenţii economici şi ocoalele silvice, s-au identificat unele abateri de la normele legale care trebuie să prevină punerea în circuitul economic a lemnului tăiat ilegal”, a spus șeful Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel.

Astfel, în data de 7 februarie 2018, a fost efectuat un control al circulaţiei materialului lemnos pe drumurile publice și forestiere de pe raza judeţului Suceava, împreună cu poliţiști ai Serviciului de Ordine Publică din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava. La ora 8:05, pe drumul public din satul Paltin de pe raza Ocolului Silvic Falcău a fost oprit în trafic un autocamion care transporta cantitatea de 24,73 mc lemn rotund rășinoase, pentru care conducătorul auto, C.P., a prezentat un aviz de însoţire emis de către un operator economic din localitatea Vicovu de Jos. În urma verificărilor specifice s-a constatat însă că locul din care a fost emis codul în aplicaţia informatică WoodTracking, înscris pe avizul de însoţire al materialului lemnos, diferă de locul menţionat ca fiind cel de provenienţă a materialului lemnos, motiv pentru care conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă de 6.000 de lei, dispunându-se totodată confiscarea cantităţii de 24,73 mc lemn rotund răşinoase, care a fost predat în custodie Ocolului Silvic Falcău.

Cu ocazia acestui control au mai fost făcute şi verificări pe drumurile forestiere de pe raza judeţului, ocazie cu care s-a constatat faptul că un transport de material lemnos, care avea ca destinaţie un operator economic din localitatea Râșca, avea eliberat un aviz de însoţire pentru care numărul mijlocului de transport era înscris greșit în aplicaţia electronică WoodTracking. În urma verificărilor specifice efectuate, s-a constatat că avizul a fost completat de un angajat al unui ocol silvic, acesta fiind sancţionat contravenţional cu amendă de 2.000 de lei.

În urma unor verificări efectuate de lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava în data de 8 februarie 2018, atât la operatori economici, cât și la ocoale silvice care administrează suprafeţe incluse în fondul forestier naţional, s-a constatat că un operator economic din municipiul Rădăuţi a emis două avize de însoţire pentru cantitatea totală de 34,12 mc de lemn lucru rășinoase. Verificările specifice au evidenţiat faptul că locul din care au fost emise codurile unice din aplicaţia electronică WoodTracking nu corespunde cu locul în care era amplasat parchetul de exploatare a masei lemnoase. 

În consecinţă, operatorul  economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 6.000 de lei și s-a dispus confiscarea sumei de 5.459 de lei, reprezentând contravaloarea materialului lemnos, respectiv 34,12 mc lemn rotund răşinoase.

„Acţiunile de verificare vor continua și în perioada următoare, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, indiferent de zilele săptămânii”, a  precizat șeful Gărzii Forestiere Suceava, care recomandă tuturor celor implicaţi în activităţile de exploatare forestieră și de transport al materialului lemnos să acorde o atenţie sporită respectării tuturor obligaţiilor legale privitoare la emiterea avizelor de însoţire și la operarea datelor aferente în aplicaţia informatică WoodTracking.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancţiuni de peste 20.000 de lei aplicate de Garda Forestieră, în urma controalelor la transportul materialelor lemnoase.
 Vizualizări articol: 1816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sancţiuni de peste 20.000 de lei aplicate de Garda Forestieră, în urma controalelor la transportul materialelor lemnoase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura cu foi de turtă dulce (de post) O combinație incredibil de fină între aroma puternică de turtă dulce și delicatețea cremei de lămâie, reunite într-o prăjitură moale, care se topește în gură, e tot mai gustoasă pe zi ce trece și este și de post... Merită... Citeşte