Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 30 (6740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie

Flutur propune construcţia unui spital regional în Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, propune înfiinţarea unui spital regional în municipiul Vatra Dornei. Gheorghe Flutur a declarat, ieri, în şedinţa deliberativului judeţean, că această propunere va fi discutată vineri, la ora 14:00, la Vatra Dornei, cu primarii din această zonă a judeţului. El a arătat că pentru construcţia unui astfel de spital regional la Vatra Dornei va solicita finanţare de la Ministerul Sănătăţii. „Asta trebuie să cerem ministerului Sănătăţii. La 110 kilometri de Suceava, să finanţăm spitale în funcţie de distanţa faţă de următorul spital. Și la Vatra Dornei se justifică aşa ceva”, a explicat şeful administraţiei judeţene, care a adăugat că în cadrul întâlnirii de la Vatra Dornei se va discuta inclusiv problema centrului medico-social din oraşul Broşteni. Înainte ca preşedintele CJ Suceava să facă acest anunţ, consilierul judeţean PSD Gheorghe Apetrii a atras atenţia asupra problemelor financiare cu care se confruntă centrul medico-social din Broşteni, despre care a precizat că funcţionează „în regim de avarie”. Gheorghe Apetrii a propus ca pentru acest centru să se asigure o finanţare multianuală. „Acolo mergem în continuare pe regimul de avarii cu finanţări din fondul de rezervă. Nu mi se pare normal ca în fiecare an să lăsăm până la mijlocul sau finalul anului să vedem de unde găsim banii. Cred că trebuie să găsim soluţii concrete pentru ca finanţarea activităţii de acolo să se facă multianual şi să nu mai aşteptăm în fiecare an mila cuiva”, a spus Gheorghe Apetrii. Legat de această problemă, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că o comisie a administraţiei judeţene va verifica dacă unitatea din Broşteni funcţionează ca centru de îngrijire pentru persoane vârstnice sau dacă funcţionează ca spital, în acest ultim caz discuţiile trebuind să fie purtate cu Ministerul Sănătăţii.

 

Flutur va organiza întâlniri în toate zonele judeţului pentru a afla problemele fiecărei localităţi

Pe de altă parte, după ce în şedinţa de ieri a CJ Suceava a fost aprobat bugetul acestei instituţii, Gheorghe Flutur a anunţat că va organiza întâlniri şi dezbateri în teritoriu pe zone, cu toate primăriile, la discuţii urmând să participe echipe de specialişti din cadrul administraţiei judeţene. „Vom purta discuţii aplicate privind problemele fiecărei localităţi pentru care să identificăm soluţii şi să conturăm o strategie de dezvoltare a fiecărei zone. Iar acolo unde este cazul vom solicita sprijin guvernamental sau de la alte instituţii”, a arătat Flutur. El a spus că prima întâlnire va fi vineri, la Vatra Dornei, unde va face propunerea cu privire la înfiinţarea unui spital regional. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur propune construcţia unui spital regional în Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Flutur propune construcţia unui spital regional în Vatra Dornei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei