Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 30 (6740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri pentru asigurarea căldurii și apei

Certificate verzi în valoare de 4 milioane de lei, deblocate la ANRE, pentru funcționarea centralei termice a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problemele financiare cu care se confruntă furnizorul de căldură și apă caldă al sucevenilor racordați la sistemul centralizat de termoficare din municipiul Suceava sunt rezolvate temporar, în urma deblocării parțiale a acordării de certificate verzi de către ANRE, dar și a unor plăți făcute de municipalitate.

„O problemă destul de delicată este cea legată de asigurarea căldurii și apei calde.

În cursul zilei de ieri am avut discuții la ANRE, la nivel de vicepreședinte, împreună cu președintele companiei Adrem Invest, Adrian Bodea, și directorul termocentralei Bioenergy Suceava, Vasile Ilie. Am reușit să deblocăm 4 milioane de lei – certificatele verzi din 2016. De asemenea, în cursul zilei de ieri, Primăria Suceava a plătit 500.000 de lei  - facturi la încălzire la școli”, a anunțat miercuri dimineață primarul Ion Lungu.

Banii urmează să fie achitați de Bioenergy pentru plata facturilor restante de gaz metan și electricitate, către E.ON, astfel încât să poată beneficia în continuare de aceste servicii.

„Este responsabilitatea noastră să asigurăm căldura și apa caldă în oraș, de aceea ne-am zbătut să deblocăm aceste certificate verzi, de care nu au mai beneficiat de doi ani de zile. În cursul zilei de joi, la 10.00, avem întâlnire la primărie cu reprezentanții E.ON, să facem o strategie pentru asigurarea în continuare a gazului metan și a energiei electrice”, a adăugat edilul sucevean.

O altă strategie, pe termen mediu, vizează clarificarea actelor normative vizavi de certificatele verzi.

„Probleme cu acordarea acestora nu sunt numai pe biomasă, ci la toate formele de energie verde. Guvernele care s-au perindat au schimbat strategiile în privința energiei verzi, inclusiv prin acel ordin de ministru din guvernarea Cioloș prin care lemnul de foc nu mai este considerat biomasă și suntem într-o situație foarte delicată la Bioenergy. În urma discuțiilor de ieri se iau în calcul noi reglementări la nivel de ANRE, să putem face ca această societate să meargă mai departe. E păcat, s-a făcut această investiție foarte bună acolo, o fabrică de ultimă generație, dar lucrurile nu merg cum ar trebui”, a precizat primarul Sucevei, care se arată încrezător că lucrurile se vor îndrepta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Certificate verzi în valoare de 4 milioane de lei, deblocate la ANRE, pentru funcționarea centralei termice a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Certificate verzi în valoare de 4 milioane de lei, deblocate la ANRE, pentru funcționarea centralei termice a Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei