Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 26 (6736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Regulament

Criteriile pentru acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al judeţului Suceava, aprobate de Consiliul Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Criteriile de acordare a titlului de Cetăţean de Onoare al judeţului Suceava au fost clarificate de deliberativul judeţean, în şedinţa din luna ianuarie, prin adoptarea unui regulament. Potrivit acestuia, titlul se acordă pentru activitate remarcabilă în domeniul economic şi de afaceri, gospodăresc, administrativ, social, comunitar, cultural-educativ, sportiv, unor ”înalte personalităţi politice, ştiinţifice sau culturale care, prin activitatea lor socio-profesională, au contribuit la realizarea unor legături ştiinţifice, culturale sau economice şi au creat o imagine deosebită judeţului Suceava şi României”, generalilor şi ofiţerilor Armatei Române care s-au distins prin fapte de arme, unor sportivi născuţi sau formaţi în judeţul Suceava, cu rezultate de excepţie în competiţiile sportive naţionale şi internaţionale. Titlul poate fi conferit şi post-mortem.

În cadrul dezbaterilor pe tema regulamentului, la acest punct consilierul judeţean PSD Mihai Grozavu a propus limitarea la două generaţii pentru a nu se ajunge la situaţii cum ar fi aceea ca Ştefan cel Mare să fie propus pentru titlul de cetăţean de onoare al judeţului. Răspunsul preşedintelui CJ, Gheorghe Flutur, a fost că limitarea ar intra în contradicţie cu o altă prevedere referitoare la acordarea titlului unor persoane care depăşesc 100 de ani, ceea ce înseamnă mai mult de două generaţii. Amendamentul a picat la vot.

Un alt amendament al consilierului Grozavu, de adoptare a hotărârii de decernare a titlului cu o majoritate de două treimi sau în unanimitate, pe motiv că cei propuşi ”sunt patrimoniul nostru uman”, a fost de asemenea respins deoarece majorităţile necesare pentru adoptarea hotărârilor CJ sunt prevăzute de lege. ”Nu putem adăuga la lege”, a explicat secretarul judeţului, Petru Tănasă.

Au fost votate, în schimb, amendamentele referitoare la obligaţia afişării pe site-ul CJ a motivării detaliate pentru acordarea titlului (Mihai Grozavu) şi la corectarea unor formulări, propuse de consilierii Oana Pintilei şi Radu Pentiuc.

 

Cine poate propune personalităţi pentru acordarea titlului

Regulamentul cu amendamentele votate a fost adoptat în unanimitate.

Propunerile de acordare a titlului de Cetăţean de Onoare al judeţului Suceava se fac de preşedintele sau vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, de grupurile de consilieri judeţeni, de comisiile de specialitate şi de reprezentanţi din administraţia publică, dar şi de unul sau mai mulţi cetăţeni cu drept de vot, dacă propunerea este susţinută prin semnături de cel puţin 5% din populaţia cu drept de vot a judeţului Suceava. De asemenea, propunerile pot veni şi din partea persoanelor juridice care desfăşoară activităţi în domeniul în care s-a afirmat cel propus.

Odată cu diploma de Cetăţean de Onoare al judeţului Suceava, titularul are dreptul la acces gratuit la spectacolele şi manifestările ştiinţifice, cultural-artistice şi sportive de pe raza judeţului organizate de CJ. De asemenea, poate beneficia, în condiţiile legii, de susţinere materială în caz de situaţii neprevăzute, cu aprobarea Consiliului Judeţean.

În cazul în care deliberativul apreciază că un titular al titlului de Cetăţean de Onoare al judeţului Suceava a adus prejudicii imaginii judeţului, locuitorilor de aici sau ai ţării, distincţia se retrage.

În prezent, judeţul Suceava are 39 de Cetăţeni de Onoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Criteriile pentru acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al judeţului Suceava, aprobate de Consiliul Judeţean.
 Vizualizări articol: 1829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Criteriile pentru acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al judeţului Suceava, aprobate de Consiliul Judeţean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei