Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 16 (6726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În urmărire

S-au urcat băuţi la volan şi au încercat să scape cu fuga de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii au fost nevoiţi zilele trecute să urmărească două maşini ai căror şoferi au refuzat să oprească la semnalele agenţilor. Fiecare dintre cei doi şoferi fugari avea propriile motive să nu dea ochii cu oamenii legii, cu menţiunea că în ambele cazuri era vorba şi de consum de alcool.

Primul caz de acest fel s-a petrecut la Gura Putnei, vineri seară, în jurul orei 20.30. La acea oră, lucrătorii Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti au încercat să tragă pe dreapta un VW de culoare verde. Spre surprinderea poliţiştilor, şoferul a oprit pentru câteva secunde, iar mai apoi a demarat în trombă cu intenţia vădită de a scăpa. S-a trecut la urmărire, iar la un moment dat şoferul fugar a oprit maşina şi a fugit în curtea unui localnic din Gura Putnei. Somat de poliţişti, bărbatul s-a predat şi i-a lămurit pe oamenii legii de ce fugise: autovehiculul marca VW Sharan, înmatriculat în Germania, avea plăcuţele cu numerele de înmatriculare expirate, iar el consumase băuturi alcoolice.

Şoferul, pe nume Ilie Calancea, de 37 de ani, din Putna, a fost testat cu aparatul etilotest acesta indicând o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, la Spitalul Municipal Rădăuţi, bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice.

În acest moment, el este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de „punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat” şi „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice”.

 

Reţinut de procuror după ce conducea fără permis şi băut zdravăn

Un alt caz de tentativă de fugă din faţa poliţiştilor s-a consemnat duminică, 21 ianuarie, în jurul orei 3.30. Aflaţi în misiune la Soloneţ - Todireşti, lucrătorii Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti au încercat să oprească un Mercedes - Vito. Şoferul a ignorat semnalele poliţiştilor şi şi-a continuat drumul. Cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, echipajul de poliţie a plecat în urmărirea fugarului.

După circa un kilometru, pe un drum comunal din Soloneţ, urmărirea s-a încheiat, iar de la volan a coborât Cătălin - Dănuţ Pâţu, un tânăr de 31 de ani din acelaşi sat.

Bărbatul se urcase la volan deşi de Crăciun, pe 25 decembrie 2017, a comis alte infracţiuni, motiv pentru care era cercetat într-un dosar penal şi se afla sub control judiciar.

Dus la sediul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti, şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar acesta a indicat o concentraţie alcoolică de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, i-au fost prelevate şi probe de sânge, iar procurorul de caz a emis ieri dimineaţă o ordonanţă de reţinere pe numele lui Cătălin - Dănuţ Pâţu pentru o perioadă de 24 de ore.

În noul dosar penal, bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi ”conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.a

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-au urcat băuţi la volan şi au încercat să scape cu fuga de poliţişti.
 Vizualizări articol: 2195 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S-au urcat băuţi la volan şi au încercat să scape cu fuga de poliţişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei