Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 15 (6725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gest

Preoţii din Protoieria Fălticeni au donat un nou aparat medical Spitalului Municipal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acţiunile social-filantropice ale Protoieriei Fălticeni continuă şi în 2018. La iniţiativa preotului protoiereu Adrian Dulgheriu şi cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Secţia de Neonatologie a Spitalului Municipal Fălticeni a fost dotată cu o lampă de fototerapie de ultimă generaţie. Echipamentul este necesar pentru stabilirea bilirubinei în vederea tratării corecte a icterului la nou-născuţi. Dispozitivul a costat 8.400 de lei (fără TVA), iar predarea aparatului medical a avut loc joi, 18 ianuarie, când Biserica Ortodoxă a prăznuit pe Sfinţii Ierarhi Atanasie şi Chiril. Alături de cadrele medicale au fost prezenţi o parte din preacucernicii părinţi care au contribuit la achiziţionarea acestui aparat medical, pr. protoiereu Adrian Dulgheriu, conducerea Spitalului Municipal fiind reprezentată de directorul dr. Dorin Vîlceanu, directorul îngrijiri medicale, Liliana Filip, şi medicul primar pediatru Mariana Sigmund.

Momentul predării aparatului către unitatea medicală a fost precedat de o rugăciune de mulţumire pentru preoţii din cele 52 de parohii din Protoieria Fălticeni care au contribuit la achiziţionarea aparatului şi rugăciuni pentru sănătatea mamelor şi a pruncilor nou-născuţi. Toate mamele internate la maternitate au primit daruri necesare creşterii şi îngrijirii copiilor în primul trimestru de viaţă din partea Protoieriei Fălticeni.

Doctorul Dorin Vîlceanu le-a mulţumit preoţilor pentru ajutorul acordat, maternitatea din Fălticeni fiind una dintre cele mai noi unităţi medicale de acest gen din ţară, dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie fiind în curs.

Pr. protoiereu Adrian Dulgheriu a apreciat buna colaborare dintre cele două instituţii pentru a sprijini semenii aflaţi în nevoi.

„Este o mare bucurie pentru noi, preoţii, că am avut posibilitatea să achiziţionăm acest aparat care va ajuta mulţi copii. Îl rugăm pe Cel de Sus să dea sănătate tuturor pruncilor care vor veni pe lume în această unitate şi mamele lor, iar nouă să ne dea putere şi voinţă ca să putem să mai facem astfel de acţiuni cât mai des, biserica fiind mereu în slujba ajutorării credincioşilor spiritual, dar şi trupeşte”, a precizat protopopul Adrian Dulgheriu.

Anul trecut preoţii din Protoieria Fălticeni împreună cu Ocolul Silvic Silva Bucovina, reprezentat de Iing. Rareş Hrestic, au donat Spitalului Municipal Fălticeni un electrocardiograf pentru UPU şi un pupinel, iar Spitalului „Sfântul Gheorghe” din Dolhasca, ce aparţine de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, un electrocardiograf performant.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preoţii din Protoieria Fălticeni au donat un nou aparat medical Spitalului Municipal.
 Vizualizări articol: 4041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Preoţii din Protoieria Fălticeni au donat un nou aparat medical Spitalului Municipal5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei