Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 15 (6725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

„Smart shoes”

Pantofii inteligenţi, cu ventilaţie, masaj şi lanternă, proiectaţi de o echipă a Colegiului de Industrie Alimentară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gadgeturile inteligente sau maşinile cu funcţii surprinzătoare, electrocasnicele care ne fac viaţa mai uşoară şi pot fi controlate direct de pe telefonul mobil nu mai sunt o noutate de multă vreme.

Un echipaj al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară vine, însă, cu o propunere ceva mai îndrăzneaţă, inovativă, care vrea să rezolve toate neajunsurile perechilor de încălţăminte clasice, de al căror confort ne plângem nu de puţin ori.

Elevul Andrei Aiuriesei, din clasa a XII-a, coordonat de profesorii Olivia Macovei şi Ionuţ Românu, a inventat pantofii inteligenţi, cu ventilaţie, masaj şi lanternă, care asigură un confort ridicat utilizatorului prin reglarea automată a microclimatului din interiorul pantofilor. În realizarea proiectului s-a implicat și elevul Ciprian Paiu, de la același liceu.

„Kitul de relaxare” (microcontroler de tipul Arduino nano, senzori, baterie etc.) este introdus în talpă şi costă în jur de 200 de lei, nu îngreunează pantofii, dispozitivele având o greutate redusă.

„Parametrii de microclimat din interior sunt monitorizaţi prin intermediul unei aplicaţii pe telefon. Interfaţarea dintre modulul Arduino şi telefon se face prin intermediul unui modul bluetooth dispus în interiorul tălpii pantofului”, a explicat elevul.

Cât priveşte sistemul de ventilaţie, un senzor introdus în interiorul pantofilor măsoară temperatura, iar în condiţii de temperatură ridicată, sistemul intervine prin intermediul unor microturbine şi generează curenţi de aer prin care tălpile şi interiorul pantofilor sunt răcite.

De asemenea, prin intermediul unui senzor de presiune, aplicaţia mobilă va raporta numărul de paşi pe care utilizatorul îl face, iar prin intermediul unui cronometrul al aplicaţiei va reda cât a stat persoana în cauză în picioare.

Autorii proiectului au mai arătat că pantofii mai sunt prevăzuţi cu un dispozitiv cu funcţie de vibromasaj, cu posibilitate de reglare a intensităţii, care poate fi acţionat de utilizator.

Vârfurile pantofilor sunt prevăzute, de asemenea, cu o lanternă care poate fi aprinsă tot prin aplicaţia mobilă.

„Proiectul mai poate fi îmbunătăţit, ne gândim la acest lucru”, a precizat prof. Olivia Macovei.

Prototipul pantofilor inteligenţi a fost prezentat la finele anului trecut în cadrul Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret, de la Bucureşti (cu numele de „Smart shoes”), unde a obţinut menţiune. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pantofii inteligenţi, cu ventilaţie, masaj şi lanternă, proiectaţi de o echipă a Colegiului de Industrie Alimentară.
 Vizualizări articol: 2408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Pantofii inteligenţi, cu ventilaţie, masaj şi lanternă, proiectaţi de o echipă a Colegiului de Industrie Alimentară4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei