Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 15 (6725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Flutur a anunţat că CJ sărbătoreşte Centenarul prin investiţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul Centenar va fi sărbătorit la Suceava prin darea în folosinţă a unor obiective în folosul comunităţii, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Nu vor fi neglijate nici evenimentele festive, dar ca alocare de fonduri prioritare vor fi investiţiile care vor fi date în folosinţă în acest an.

Flutur a declarat că, în afara calendarului de manifestări organizate în cinstea Centenarului, în fiecare lună va fi cel puţin o acţiune în sensul celor enunţate anterior. Astfel, pentru februarie sunt prevăzute darea în folosinţă a secţiei de Îngrijiri Paliative de la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava şi punerea în funcţiune a noii staţii centrale de sterilizare şi a echipamentului de neuronavigaţie pentru intervenţii chirurgicale pe creier şi măduva spinării, la această unitate medicală. În martie va fi vernisată expoziţia Centenarul României Mari, în aprilie este prevăzută inaugurarea Laboratorului de restaurare al Muzeului Bucovinei, unul dintre cele opt existente în ţară şi unicul la care se va face restaurare de textile şi lemn arheologic; în luna mai va fi finalizată Şcoala de la Securiceni, clădire din lemn din secol al XIX-lea, care se va regăsi în „vatra satului”, unde se mai află „clopotniţa Vama” şi „crâşma Şaru Dornei”, de la Muzeul Satului Bucovinean.

Tot în luna mai se vor desfăşura la Rădăuţi şi la Suceava Zilele culturii idiş, de la Rădăuţi urmând a începe, în 30 mai, manifestările care vor avea loc la nivel naţional pentru marcarea Zilei teatrului şi limbii idiş.

 

”Oktoberfest în Est”, la Suceava şi Gura Humorului

În luna iunie va fi sărbătorită, la Viena, Ziua Bucovinei ca Ducat, respectiv cei 143 de ani, din 1775 până în 1918, în care Bucovina a făcut parte din rândul ţărilor şi provinciilor Coroanei de Habsburg.

În iulie va avea loc Festivalul internaţional interetnic ”Întâlniri Bucovinene”, la Câmpulung Moldovenesc şi la Suceava. ”O zi va fi dedicată poveştilor de succes ale sucevenilor plecaţi în străinătate”, ”o întâlnire cu elitele bucovinene”, a afirmat Gheorghe Flutur.

August va fi „Luna Diasporei”, în septembrie se va desfăşura Târgul de Toamnă ”Produs în Bucovina”, iar în octombrie preşedintele Flutur intenţionează să inaugureze o nouă acţiune, ”Oktoberfest în Est”, la Suceava şi la Gura Humorului, cu participarea partenerilor judeţului Suceava din Regiunea Schwaben şi a reprezentanţilor misiunilor diplomatice ale Germaniei şi Austriei la Bucureşti. Este vorba despre un Festival al Berii, organizat după celebrul model bavarez, care se desfăşoară şi în alte oraşe din România cu comunităţi de germani - de 10 ani la Braşov, de 7 ani la Sibiu şi Bucureşti şi de 4 ani la Timişoara, şi care a adus anul trecut acestor oraşe jumătate de milion de vizitatori.

Luna noiembrie este rezervată manifestărilor organizate de Ziua Bucovinei, iar decembrie, Marii Uniri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a anunţat că CJ sărbătoreşte Centenarul prin investiţii.
 Vizualizări articol: 2151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Flutur a anunţat că CJ sărbătoreşte Centenarul prin investiţii1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei