Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 15 (6725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Buget

Consiliul Judeţean Suceava şi-a propus să cheltuiască în acest an 399,8 milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul de buget al Consiliului Judeţean Suceava a fost prezentat, ieri, în conferinţă de presă, de preşedintele Gheorghe Flutur. Potrivit acestuia, suma prevăzută pentru cheltuieli este de 399,8 milioane de lei, iar veniturile prognozate a fi încasate sunt de 367 milioane de lei. Diferenţa dintre venituri şi cheltuieli va fi acoperită din excedentul bugetar din anii precedenţi. Flutur a afirmat că excedentul din 2017 este de 46 de milioane de lei, cu o bună parte din sumă rămasă din 2016. Banii pot fi folosiţi, conform legii, pentru cheltuieli de dezvoltare.

Potrivit preşedintelui CJ, bugetul este ”echilibrat”, mai mare cu 3% faţă de cel de anul trecut şi alocat într-o proporţie mult mai mare pentru investiţii şi dezvoltare. Cheltuielile de funcţionare reprezintă 65% din buget (261 milioane lei), iar cele pentru dezvoltare 35% (138 milioane de lei). În 2017, procentul pentru dezvoltare a fost de 8 (30 de milioane de lei). ”Am ţinut foarte mult la această componentă de dezvoltare”, a declarat Gheorghe Flutur.

Sume mari sunt prevăzute pentru contribuţia judeţului Suceava la modernizarea drumului Suceava-Iaşi şi pentru Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) – 45 de milioane de lei.

Pentru cele 8 proiecte de modernizare drumuri prin PNDL sunt prevăzute 54 milioane de lei, pentru finanţarea unor proiecte la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava – 20 de milioane lei.

Bugetul de cheltuieli la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului este de 102 milioane lei, la Direcţia de Drumuri Judeţene - 112 milioane de lei, pentru aparatul propriu al Consiliului Judeţean – 75 milioane lei, la Muzeul Bucovinei – 10,1 milioane de lei, la Biblioteca Judeţeană – 2,9 milioane de lei, Centrul Cultural Bucovina - 11 milioane lei, Aeroportul "Ștefan cel Mare" – 9 milioane de lei, la şcolile speciale - 11,4 milioane lei, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor – 2,6 milioane lei, Centrul Militar Judeţean şi ISU – câte 0,3 milioane de lei şi 10,2 milioane de lei pentru derularea programului ”Laptele şi Cornul”.

 

Proiectul poate fi contestat până în data de 2 februarie a.c.

Demararea unor investiţii consistente este programată în acest an la Spitalul de Urgenţă, aeroport, drumuri judeţene şi la Muzeul Bucovinei, de la studii de fezabilitate până la începerea efectivă a lucrărilor. Este vorba despre finalizarea lucrărilor de extindere a secţiei Cardiologie, începerea lucrărilor la ambulatoriul de specialitate, studiile de fezabilitate pentru heliport, patru săli de operaţie şi cantina restaurant pentru personalul medical şi vizitatori, studiul geotehnic pentru spitalul de copii, studiul de fezabilitate pentru un nou terminal la aeroport, achiziţia unei autospeciale de deszăpezire instantanee, amenajarea drumului perimetral şi achiziţia unor echipamente de siguranţă la aeroport, studii de fezabilitate pentru modernizarea unor drumuri judeţene şi pentru muzeul de artă religioasă de la Fălticeni. De asemenea, sunt prevăzute în buget sume pentru scoaterea unor terenuri din fondul forestier în vederea amenajării a două drumuri, Poiana Micului - Suceviţa şi pentru drumul de la Bilbor, precum şi pentru ultimele achiziţii pentru punerea în funcţiune a Laboratorului Regional de Restaurare.

Preşedintele Gheorghe Flutur a mai declarat că, la elaborarea bugetului din acest an, salariile personalului propriu şi din instituţiile subordonate sunt acoperite pentru tot anul.

Proiectul de buget al Consiliului Judeţean Suceava a fost postat pe site-ul instituţiei în data de 18 ianuarie a.c.. Locuitorii judeţului pot depune contestaţii în termen de 15 zile de la data afişării, la secretariatul CJ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean Suceava şi-a propus să cheltuiască în acest an 399,8 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 1994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliul Judeţean Suceava şi-a propus să cheltuiască în acest an 399,8 milioane de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei