Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 14 (6724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De Revelion

Turiștii au reclamat nouă pensiuni din județ, nemulțumiți de condițiile de cazare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu toți turiștii care au ales să petreacă Revelionul în Bucovina au fost satisfăcuţi de condiţiile şi serviciile pe care le-au găsit aici.

Nouă reclamații care au vizat tot atâtea pensiuni din județ au ajuns pe adresa Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava în perioada Revelionului, în cea mai mare parte dintre cazuri turiștii reclamând faptul că oferta prezentată pe internet de unitățile de cazare nu corespundea cu realitatea. Pentru că și-au compromis sejurul de la trecerea dintre ani, o parte dintre turiști au cerut contravaloarea pachetului plătit.

Șase pensiuni dintre cele reclamare sunt în Vatra Dornei, una este în Câmpulung Moldovenesc, una în Frasin și una în Gura Humorului.

Potrivit lui Vasile Latiş, comisar-şef al CJPC Suceava, „diferențele dintre oferta de pe internet a pensiunilor, condițiile de cazare prezentate online și ceea ce au găsit turiștii la fața locului au fost principala nemulțumire a celor care au depus plângeri. Marea majoritate a reclamațiilor s-au confirmat, iar în două situații s-au restituit banii plătiți de turiști. Turiștii erau din diferite zone ale țării”.

Trei pensiuni au fost amendate de comisarii din cadrul CJPC Suceava, cuantumul sancțiunilor fiind de 10.000 de lei (două pensiuni au fost amendate cu câte 3.000 de lei, iar o alta a fost amendată cu 4.000 de lei). Un al patrulea caz este în curs de cercetare, CJPC urmând să dispună o amendă în zilele următoare.

 

Amenzi în valoare de 1.741.100 de lei, aplicate în 2017

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Suceava a prezentat și un scurt bilanț referitor la activitatea desfășurată de instituție în 2017.

Potrivit lui Vasile Latiș, CJPC Suceava a desfășurat 2.953 de acțiuni de control, în urma cercetării celor 1.375 de reclamații depuse și a derulării celor 48 de tematici naționale și 36 regionale.

Au fost aplicate 826 amenzi în valoare de 1.741.100 de lei și 377 avertismente. Ponderea principală în ceea ce privește reclamațiile o reprezintă cele care vizează societățile de telefonie mobilă.

Amenzi consistente au fost aplicate în cadrul verificărilor la comercializarea  produselor alimentare sau nealimentare specifice sărbătorilor de iarnă. S-au efectuat 58 acțiuni de control, aplicându-se 14 amenzi în valoare de 33.000 lei și șase avertismente.

 Cât privește controalele din 2017 referitoare la comercializarea produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale, au fost efectuate 38 acțiuni de control, aplicându-se 12 amenzi în valoare de 32.000 lei. Au fost depistate produse expirate, etichetate necorespunzător sau fără etichetă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turiștii au reclamat nouă pensiuni din județ, nemulțumiți de condițiile de cazare.
 Vizualizări articol: 4850 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Turiștii au reclamat nouă pensiuni din județ, nemulțumiți de condițiile de cazare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei