Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 14 (6724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Muzeul de Istorie

„Povestea scrierii şi a instrumentelor de scris” – atelier de caligrafie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 5 – 9 februarie, în vacanța intersemestrială, Muzeul Bucovinei derulează proiectul educaţional „Povestea scrierii şi a instrumentelor de scris” – atelier de caligrafie. Activităţile proiectului se vor desfăşura zilnic, între orele 10:30– 13:30, în Sala de Pedagogie Muzeală a Muzeului de Istorie Suceava. Proiectul „Povestea scrierii și a instrumentelor de scris - atelier de caligrafie" se adresează copiilor din clasele a II-a, a III-a şi a IV-a din municipiul Suceava care doresc să cunoască istoria scrisului şi a instrumentelor de scris, să admire scrierea din documentele medievale, să-și îmbunătățească îndemânarea caligrafică, să petreacă „Vacanţa altfel - la muzeu”. După cum ne-a spus Iuliana Roşca, șef birou Educaţie, Marketing şi Comunicare, „în cadrul atelierului, elevii se vor familiariza cu noțiuni despre istoria și evoluția scrierii și a instrumentelor de scris și vor experimenta scrierea pe hârtie specială, utilizând diverse instrumente de scris: toc, pană". Îndrumaţi de specialiştii muzeului, copiii vor crea semne grafice cu diverse ustensile de scriere, după care vor dezvolta litere şi vor decora majuscule – inițiale stilizate, ca în vechile documente existente în colecţiile muzeului. De asemenea, copiii vor vedea și o miniexpoziție cu instrumente de scris din colecția Muzeului de Istorie Suceava.

 

Data limită de depunere a fişelor de înscriere este 2 februarie

Înscrierea participanților se face pe baza fişelor de înscriere, în limita locurilor disponibile. La atelier se pot înscrie maximum 20 de participanți/zi. Data limită de depunere a fişelor de înscriere este 2 februarie 2018. Ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii. Taxele de participare sunt: 3 lei/copil pentru o zi de participare sau 10 lei/copil pentru participarea în toate cele 5 zile de atelier. Scopul proiectului este promovarea şi cunoaşterea patrimoniului cultural deținut de Muzeul Bucovinei prin facilitarea accesului elevilor la activităţi de învăţare nonformală legate de istorie, dezvoltarea abilităţilor în domeniul caligrafiei, stimularea elevilor spre creativitate şi recreere educativă. Informaţii suplimentare despre proiect şi fişele de înscriere se pot obține de pe site-ul Muzeului Bucovinei, www.muzeulbucovinei.ro, sau la telefon 0230 216 439, interior 116, Biroul Educaţie Marketing şi Comunicare (marketing@muzeulbucovinei.ro).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Povestea scrierii şi a instrumentelor de scris” – atelier de caligrafie.
 Vizualizări articol: 1608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Povestea scrierii şi a instrumentelor de scris” – atelier de caligrafie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei