Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 14 (6724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proces uşurat

Numărul cererilor pentru acordarea cetăţeniei române a scăzut de-a lungul anului 2017

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După câţiva ani de creştere permanentă a numărului solicitărilor pentru eliberarea certificatului de cetăţenie şi dobândirea cetăţeniei române din partea cetăţenilor străini cu descendenţă română, anul 2017 a adus un număr mai mic de cereri de acest fel pe masa celor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie. Dacă în ultimii ani s-a remarcat o creştere continuă a numărului de cereri depuse în cele patru centre de primire, organizate la Birourile Teritoriale din Bucureşti, Iaşi, Galaţi şi Suceava, în cursul anului 2017 numărul acestora a scăzut. O comparaţie făcută cu anul precedent arată că dacă în 2016 au fost depuse 115.220 de cereri de eliberare a certificatului de cetăţenie, în timpul anului 2017 au fost depuse doar circa 95.000 de cereri pentru eliberarea aceloraşi certificate.

 

Sistem de programări online începând cu vara anului trecut

Noutatea anului care tocmai s-a încheiat o constituie schimbarea modului de programare, prin implementarea sistemului de programare online. Această schimbare de organizare s-a făcut în urma chestionării a circa 1.700 de persoane solicitante a certificatului la ghişeele instituţiei, în urma căreia aproape 100% au răspuns pozitiv propunerii de înscrieri online. Sistemul de „PROGRAMARE ON LINE” a fost implementat în perioada iunie-august a anului 2017 şi a venit în sprijinul solicitanţilor de redobândire a cetăţeniei. Astfel, procedura de depunere a dosarelor este transparentă, procesarea dosarelor făcându-se doar pe baza programărilor pe site-ul oficial al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC), la adresa http://cetatenie.just.ro.

 

Noul mod de depunere a adus o creştere a randamentului de eliberare a certificatelor de cetăţenie

Schimbarea produsă în modul de organizare a Birourilor Teritoriale ale instituţiei a adus o creştere a randamentului de procesare şi emitere a certificatelor pentru cetăţenie. Chiar dacă numărul cererilor a scăzut de-a lungul anului 2017, numărul celor probate în acest an a fost peste numărul celor aprobate în anul precedent. Dacă în anul 2016 au primit aprobare de acordare/redobândire a cetăţeniei române prin ordin al preşedintelui ANC 81.050 de persoane, în cursul anului 2017 un număr de 84.771 de persoane au primit această aprobare, peste 80% dintre acestea fiind din Republica Moldova. Acest lucru a fost posibil datorită asigurării unui management de calitate a fluxurilor de persoane. Certificatul de cetăţenie se eliberează la data depunerii jurământului de credinţă faţă de România, care poate avea loc la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie sau la misiunile diplomatice ale României în străinătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul cererilor pentru acordarea cetăţeniei române a scăzut de-a lungul anului 2017.
 Vizualizări articol: 1950 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul cererilor pentru acordarea cetăţeniei române a scăzut de-a lungul anului 20170.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei