Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 14 (6724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sesizare

Cuşnir îi atrage atenţia lui Lungu că în Suceava există un loc de joacă cu un tobogan care se termină într-un bloc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, i-a atras atenţia primarului Ion Lungu asupra faptului că mai multe locuri de joacă au fost transformate în parcări. Mai mult, Dan Ioan Cuşnir a arătat că în unele cazuri s-a ajuns în situaţia în care unele spaţii de joacă, aşa cum sunt în momentul de faţă, reprezintă un pericol pentru copii. Cuşnir a dat ca exemplu un tobogan amplasat în cartierul Burdujeni, care se termină într-un bloc. Liderul PSD Suceava a arătat că aşa-zisul proiect al parcărilor vehiculat în ultimele luni de conducerea primăriei nu a existat niciodată. „Proiectul nu a fost bugetat în 2017, nu va fi bugetat nici în 2018. Parcările de reşedinţă nici măcar nu se regăsesc printre cele 20 de priorităţi ale lui Ion Lungu pentru 2018. Ca şi toate celelalte aşa-zise proiecte ale celor care păcălesc Suceava de 14 ani, sunt doar nişte poveşti pe hârtie.
Din cauza lipsei de viziune şi de strategie în amenajarea de parcări de reşedinţă, în cei 14 ani de când Ion Lungu conduce Suceava, în ultimii 10 ani fiind secondat de viceprimarul Lucian Harşovschi, cetăţenii sunt disperaţi. Sunt obligaţi să parcheze pe trotuare, pe spaţiile verzi, pe locurile de joacă ale copiilor.
Şi există în acest sens câteva exemple din cartierul Burdujeni, cartier pe care Ion Lungu şi Lucian Harşovschi se laudă că <l-au ajutat foarte mult în ultimii ani>”, a spus Cuşnir. 

 

Cuşnir arată că locuitorii din Burdujeni au fost obligaţi să renunţe la locurile de joacă pentru a amenaja parcări

Astfel, preşedintele PSD Suceava a declarat că pe strada Prieteniei cetăţenii au fost obligaţi să renunţe la locul de joacă al copiilor şi nepoţilor lor pentru a-şi amenaja parcări. Dan Ioan Cuşnir a adăugat că cel mai elocvent exemplu al bătăii de joc este „proiectul multifuncţional 2 în 1” de pe strada Avântului. „Nu are importanţă dacă aici este o parcare amenajată într-un loc de joacă sau un loc de joacă amenajat într-o parcare. Revoltător este că utilizarea toboganului amplasat în acest spaţiu îi face pe copii să se izbească cu capul în bloc sau, mai grav, se pot lovi de ţeava de gaz metan din imediata apropiere. Oare cum permite Protecţia Consumatorului funcţionarea acestui aşa-zis loc de joacă? Acest <loc de joacă> sau această parcare reprezintă măsura respectului conducerii primăriei pentru locuitorii cartierului Burdujeni”, a precizat preşedintele PSD Suceava.

Pe de altă parte, Dan Ioan Cuşnir a precizat că o altă curiozitate ar fi şi că primarii Ion Lungu, din Suceava, şi Ilie Lungu, din Salcea, nu au reuşit să genereze nici măcar un singur proiect comun de interconectare a celor două localităţi. Asta în condiţiile în care, spune Cuşnir, Salcea este de fapt un cartier mărginaş al cartierului Burdujeni din Suceava. Dan Ioan Cuşnir se întreabă şi de ce Ion Lungu nu a sesizat că cea mai la îndemână soluţie de fluidizare a traficului în Suceava ar fi construcţia centurii de sud a oraşului, de la E85, prin Ipoteşti şi până la Salcea, ambele localităţi având primari liberali. „Şi cum Ion Lungu este tot primar PNL, cu siguranţă că preşedintele PNL al Consiliului Judeţean ar sprijini un astfel de proiect. Sau poate că Ion Lungu pur şi simplu nu poate lucra în echipă? Suceava are nevoie de un primar care să înţeleagă că <Totul pentru Suceava!> înseamnă să pui interesele Sucevei mai presus decât interesele tale sau ale camarilei de partid. Înseamnă să îţi pese de condiţiile în care se joacă copiii Sucevei, viitorul Sucevei”, a încheiat Cuşnir.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cuşnir îi atrage atenţia lui Lungu că în Suceava există un loc de joacă cu un tobogan care se termină într-un bloc.
 Vizualizări articol: 2415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cuşnir îi atrage atenţia lui Lungu că în Suceava există un loc de joacă cu un tobogan care se termină într-un bloc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei