Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 7 (6717)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Universitatea din Suceava vrea să ia în administrare unul dintre căminele de lângă Inspectoratul Şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) vrea să facă demersuri pentru a putea prelua unul dintre căminele Colegiului Tehnic „Petru Muşat” Suceava, fostul Liceu Industrial Nr. 2, acest pas urmând să rezolve parţial una dintre problemele cu care instituţia se confruntă an de an, respectiv lipsa spaţiilor de cazare.

Căminul de lângă Inspectoratul Şcolar Suceava are trei etaje, camere de patru locuri, în prezent deservind elevii de la Seminarul Teologic „Mitropolit Dosoftei” Suceava şi liceenilor de la „Petru Muşat”.

În condiţiile în care pentru elevii seminarişti se pregăteşte transferul într-un nou cămin aflat în apropierea Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, USV vrea să ia în administrare spaţiul disponibil.

În cazul în care planurile instituţiei se vor materializa, acesta ar putea fi dat în folosinţă la scurt timp după eliberare, starea acestuia fiind una bună.

Universitatea ar urma să mai asigure studenţilor o serie de facilităţi (lenjerie, perdele, etc.) pentru ca aceştia să poată fi cazaţi în cele mai bune condiţii.

 

Termene amânate pentru căminul de la Colegiul Alimentar

Cu toate că încă din 2014 conducerea USV a anunţat că vrea să ia în administrare unul dintre căminele Colegiului de Industrie Alimentară Suceava, nici până în prezent procedurile nu au fost încheiate.

Universitatea mai are nevoie de un aviz din partea Ministerului Educaţiei, însă documentaţia pe care trebuie să o înainteze ministerului încă nu este finalizată de Primăria Suceava.

După ce va primi avizul de conformitate, hotărârea de dare în administrare a căminului va mai trebui să treacă o dată prin Consiliul Local. Având în vedere durata acestor proceduri, Universitatea amână pentru toamna lui 2019 termenul la care studenţii se vor putea caza acolo.

Internatul dispune de circa 200 de locuri de cazare, însă are nevoie de o reabilitare amplă pentru a putea fi dat în folosinţă.

 

Se încep studiile de fezabilitate pentru un nou cămin

Cât priveşte construcţia unui nou cămin, proiect care face parte dinprogramul de guvernare din domeniul educaţiei, reprezentanţii USV menţionează că instituţia este una dintre cele şapte universităţi care fac demersuri avansate în acest sens, însă are poziţie prioritară, ţinând cont că înregistrează cel mai mare deficit de locuri de cazare în comparaţie.

Documentaţia pentru construirea căminului este finalizată şi a fost trimisă către

Compania Naţională de Investiţii, urmând să fie demarate primele achiziţii de servicii legată de studiile de fezabilitate ale acestor cămine.

Universitatea din Suceava poate onora doar jumătate din numărul de cereri pe care studenţii le depun pentru un loc în cămine din campusul instituţiei.

Anual, circa 2.000 de cereri de cazare rămân neonorate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava vrea să ia în administrare unul dintre căminele de lângă Inspectoratul Şcolar.
 Vizualizări articol: 1857 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Universitatea din Suceava vrea să ia în administrare unul dintre căminele de lângă Inspectoratul Şcolar1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei