Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 7 (6717)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Comemorare

Mesajul transmis de Gheorghe Flutur la Vaslui: „Ştefan ne uneşte, iar acum avem nevoie de modele şi de unitate”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi primarul Sucevei, Ion Lungu, au participat, ieri, la comemorarea a 543 de ani de la bătălia de la Podu Înalt, în judeţul Vaslui. Autorităţile sucevene sunt partenere cu administraţia judeţeană din Vaslui în cadrul Programului Ştefanian, lansat anul trecut în Cetatea de Scaun din Suceava. Gheorghe Flutur şi Ion Lungu au depus coroane de flori la Ansamblul monumental „Podu Înalt” din satul Băcăoani, din judeţul Vaslui.

În discursul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a transmis un mesaj de unitate şi a evocat personalitatea marelui voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt. „Ştefan ne uneşte din nou. Suntem în anul Centenar şi eu cred că avem nevoie de modele. Şi mă uit, ne uităm, la personalitatea istorică a marelui Ştefan cel Mare, de la care avem multe de învăţat. Şi poate acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de modele şi de unitate”, a spus Gheorghe Flutur. El a amintit că anul trecut, la Suceava a avut loc lansarea Programului Ştefanian, dar şi că după 350 de ani a fost oficiată, pentru prima dată, o slujbă în capela Cetăţii de Scaun a Sucevei. „Anul trecut, în Cetatea Sucevei ne întâlneam tot aşa, judeţele din Moldova, şi mă bucur, dragi colegi, că suntem acum aici. Atunci am lansat Programul Ştefanian şi am făcut slujba de pomenire pentru 72 de domni ai Moldovei în capela Cetăţii, acolo unde s-a slujit pentru prima dată după 350 de ani. Anul acesta am venit să depunem coroane aici la dumneavoastră, la Vaslui, o zonă încărcată de istorie, în semn de omagiu şi respect pentru înaintaşi şi pentru marele Ştefan cel Mare. Avem multe de făcut împreună şi vă îndemn ca anul acesta să organizaţi acţiuni în cadrul Programului Ştefanian”, a declarat şeful administraţiei judeţene.

Gheorghe Flutur a subliniat faptul că va fi lansat şi proiectul „Drumul lui Ştefan cel Mare”, în cadrul căruia vor fi montate indicatoare rutiere către ctitoriile marelui voievod.

Prezent la ceremonia organizată pentru comemorarea a 543 de ani de la bătălia de la Podu Înalt, în judeţul Vaslui, primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat, la rândul său, că „avem datoria să facem cunoscută istoria noastră şi să promovăm imaginea celui mai mare român din toate timpurile, Ştefan cel Mare”.

Delegaţia suceveană de la manifestările din judeţul Vaslui a fost însoţită şi de actorul Marius Rogojinschi care l-a interpretat pe domnitorul Ştefan cel Mare într-un fragment din „Apus de Soare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mesajul transmis de Gheorghe Flutur la Vaslui: „Ştefan ne uneşte, iar acum avem nevoie de modele şi de unitate”.
 Vizualizări articol: 1349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mesajul transmis de Gheorghe Flutur la Vaslui: „Ştefan ne uneşte, iar acum avem nevoie de modele şi de unitate”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei