Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 7 (6717)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Funcţie

Cezar Grozavu este noul director al Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră Suceava are, de la începutul acestui an, un nou director. Conducerea BRCT a fost preluată de suceveanul Cezar Grozavu, care timp de mai bine de zece ani a ocupat funcţia de manager public în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. BRCT Suceava este un organism neguvernamental, non-profit, cu personalitate juridică, care funcţionează în domeniul dezvoltării regionale şi al cooperării transfrontaliere.

Cezar Grozavu a precizat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în cadrul activităţii pe care a avut-o în Ministerul Dezvoltării a coordonat, printre altele, proiectele de infrastructură din cadrul Programului Operaţional Regional. „Am decis să schimb abordarea finanţărilor europene, respectiv pe cooperare transfrontalieră. Consider că revenirea la Suceava, la BRCT, este o provocare. De asemenea, consider că actualul Program Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020 este cel mai interesant şi provocator program al României”, a arătat Cezar Grozavu. El a mai spus că în momentul de faţă BRCT Suceava se află într-un „moment cheie”, când se închide programul Trilateral România-Ucraina-Republica Moldova şi începe Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă unul dintre reprezentanţii BRCT Suceava, Ingrid Bucşă, a precizat că prin programul trilateral România-Ucraina-Republica Moldova a fost disponibilă o sumă totală de 126 de milioane de euro, fiind finanţate 140 de proiecte. Ingrid Bucşă a arătat pentru noul exerciţiu bugetar 2014-2020, acest program trilateral a fost împărţit în două programe, unul România-Ucraina, prin care se acordă finanţări de 60 de milioane de euro, la care se adaugă şi contribuţia celor două ţări, de şase milioane de euro, precum şi unul România-Republica Moldova, cu o finanţare de 80 de milioane de euro.

 

Sesiune de informare cu privire la proiectele care pot fi depuse prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020

Făcând referire la noul program România-Ucraina, coordonatorul departamentului de informare, Adriana Nicula, a amintit că pe 15 ianuarie a.c., la Consiliul Judeţean Suceava va avea loc o sesiune de informare cu privire la modul în care se vor putea depune proiecte pe noul exerciţiu financiar.

Proiectele se pot depune după ce Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a lansat, la finalul anului trecut, două apeluri de proiecte. Primul dintre aceste apeluri se adresează „proiectelor Hard”, prin care se pot obţine finanţări pentru proiecte de infrastructură în domenii precum transport, sănătate şi prevenirea şi lupta împotriva criminalităţii organizate. În cadrul acestui apel pot fi finanţate proiecte a căror componentă de infrastructură depăşeşte 1.000.000 de euro, iar alocarea financiară totală disponibilă este 19,1 milioane de euro. Al doilea apel se adresează „proiectelor Soft”, care nu includ o componentă de infrastructură sau a căror componentă de infrastructură are o valoare mai mică de un milion de euro. Alocarea financiară totală în cadrul acestui apel este de 17 milioane de euro. În cadrul acestui apel pot fi finanţate proiecte de educaţie, cercetare, moştenire culturală comună, transport, sănătate, situaţii de urgenţă şi prevenirea şi lupta împotriva criminalităţii organizate. Proiectele pot fi depuse de autorităţi regionale, judeţene şi locale, instituţii publice, instituţii de învăţământ, instituţii culturale, ONG-uri sau institute de cercetare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cezar Grozavu este noul director al Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Suceava.
 Vizualizări articol: 3519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Cezar Grozavu este noul director al Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Suceava1.051

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei