Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 6 (6716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decalaj

Cadrele didactice primesc salariile cu întârziere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând din această lună, angajaţii din învăţământul preuniversitar sucevean vor primi salariile pe data de 14 a fiecărei luni, mai târziu decât data la care s-au făcut plăţile până acum.

Decalajul intervine ca urmare a transferului plăţilor salariale de la primării la  Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, instituţie care a stabilit că data unică la care oamenii şcolii vor avea banii pe card să fie 14 a fiecărei luni. Până acum, angajaţii din educaţie primeau salariile între datele de 5 şi 15 ale fiecărei luni.

Potrivit prof. Traian Pădureţ, liderul Uniunii Judeţene a Sindicatelor „Pro Educaţia” Suceava, „s-a schimbat perioada de plată a salariilor în învăţământul sucevean. Plăţile se făceau începând cu data de 5, însă lucrurile s-au decalat, asta deoarece banii vin acum de la Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar. Problema e că angajaţii au aflat târziu această schimbare, iar pentru unii este o întârziere de peste o săptămână. Oamenii au avut planificări, mulţi au rate la bănci care trebuie plătite la timp, au nevoie de bani mai ales după sărbători”.

La rândul său, insp. Cezar Anuţei, purtător de cuvânt în cadrul IŞJ Suceava, a menţionat că data de 14 va fi data la care vor primi salariile toţi salariaţii din educaţie. „Nu va mai exista o perioadă în care se vor primi salariile, ci o dată fixă, unică, de acum înainte, cea de 14. Nu vorbim de o întârziere, nu vorbim de o amânare, ci de o nouă dată a efectuării plăţilor”.

Sindicalistul Traian Pădureţ a mai evidenţiat şi partea bună a acelui transfer, adăugând că primăriile invocau nu de puţine ori insuficienţa fondurilor pentru plata integrală a salariilor, fără a face însă demersuri pentru completarea fondurilor, situaţie în care Inspectoratul Şcolar ar da, cel mai probabil, dovadă de mai mult interes.   

„Disfuncţionalităţi sunt şi în cazul programului Edusal, programul de salarizare unic la nivel naţional, care odată cu acest transfer mai dă erori destul de multe. Din cauza acestora unii colegi iau salarii mai mici, iar contabilii din şcoli trebuie să verifice cu pixul în mână, ca pe vremuri, salariile corecte”, a mai arătat Pădureţ. 

 

Salariile profesorilor cresc cu 4% net şi 25% brut

Din luna ianuarie, salariile brute ale oamenilor şcolii vor fi majorate cu 25%, însă aceştia spun că majorarea promisă va fi nesemnificativă, pentru că ea nu va acoperi decât plata contribuţiilor trecute din sarcina angajatorului în sarcina angajatului. În realitate, creşterea salariului net este în jur de 4%. Salariile mai mari vor intra în buzunarul angajaţilor în luna februarie.

Pentru un cadru didactic cu 35 de ani vechime în sistem şi gradul I, creşterea va fi de puţin peste 100 de lei.

În luna martie urmează alte creşteri salariale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadrele didactice primesc salariile cu întârziere.
 Vizualizări articol: 2499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Cadrele didactice primesc salariile cu întârziere4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei