Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 5 (6715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Demersuri

Mihăiţă Negură a anunţat că Ministerul Turismului va asigura fondurile pentru finalizarea pârtiei de schi de pe Rarău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După şapte ani de la începerea lucrărilor, pârtia de schi de pe masivul Rarău, din Câmpulung Moldovenesc, are toate şansele să fie deschisă iarna aceasta. Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a anunţat că în urma discuţiilor pe care le-a avut ieri cu ministrul Turismului, Titus Dobre, acesta i-a dat asigurări că în maximum două săptămâni va fi decontată ultima sumă de bani pentru această investiţie, astfel încât se vor putea face ultimele plăţi către constructor.

Mihăiţă Negură a spus că a discutat cu ministrul Turismului timp de aproape o oră, timp în care i-a explicat acestuia cât de importantă este finalizarea primului tronson al pârtiei de pe Rarău, dar şi situaţia exactă a documentelor depuse pentru ultimele decontări. „L-am convins pe domnul ministru să facă ultimele plăţi, respectiv ambele facturi restante, una de 2,3 şi una de 1,9 milioane de lei. Domnul ministru a spus că va începe procedurile pentru plata acestor facturi, iar banii ar urma să fie viraţi în maximum două săptămâni. Am discutat aproximativ o oră cu domnul ministru Titus Dobre, i-am arătat imagini cu lucrările care au fost realizate, i-am explicat că pârtia poate să fie funcţională şi am reuşit să-l conving să aloce sumele necesare”, a arătat primarul din Câmpulung Moldovenesc. Mihăiţă Negură a precizat că în momentul de faţă au început procedurile de omologare a pârtiei de schi de pe masivul Rarău.

Negură a mai spus că în cursul zilei de astăzi va fi semnat şi contractul de gestiune şi administrare a pârtiei, acesta fiind câştigat, pentru o perioadă de cinci ani, de companiile Calcarul Pojorâta şi Maghebo din Câmpulung Moldovenesc.

 

Primăria va primi anual o redevenţă de 50.000 de euro şi 1% din încasări

Mihăiţă Negură a explicat că în baza acestui contract, cele două firme vor administra pârtia, iar Primăria Câmpulung Moldovenesc va primi anual o redevenţă de 50.000 de euro, precum şi 1% din încasări.

„Acum ne vom concentra să obţinem cât mai repede omologarea pârtiei şi reînnoirea avizelor de la ISCIR pentru instalaţia de transport pe cablu. Pentru omologare am primit deja din Italia toate echipamentele necesare, de la cele de siguranţă şi până la cele pentru protecţie în jurul stâlpilor de iluminat”, a arătat primarul din Câmpulung Moldovenesc. El a mai spus că şi compania care a realizat lucrările, Instcomp, a trimis o adresă primăriei prin care se solicită efectuarea recepţiei finale a pârtiei.

Primul tronson al pârtiei de schi de pe Rarău va avea o lungime de 2,8 kilometri, iar lăţimea acestuia variază de la 30 de metri, în zona de plecare, la 80 de metri, în zona sosirii. Panta medie a acestui tronson este de 16,6%, încadrându-se ca pârtie de categorie uşoară spre medie. În cadrul proiectului a fost construită şi o instalaţie de transport pe cablu de tip telegondolă, care este deja finalizată, având o capacitate de transport de 1.008 persoane/oră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihăiţă Negură a anunţat că Ministerul Turismului va asigura fondurile pentru finalizarea pârtiei de schi de pe Rarău.
 Vizualizări articol: 1562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mihăiţă Negură a anunţat că Ministerul Turismului va asigura fondurile pentru finalizarea pârtiei de schi de pe Rarău0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei