Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 3 (6713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru anul universitar următor

Majorările salariale îngreunează menţinerea tarifelor la cazare pentru studenţii USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) îşi propune să menţină cuantumul taxelor la cămin şi în anul universitar următor, în ciuda majorărilor cheltuielilor cu personalul din acest segment, care vor urma în lunile ianuarie şi martie a acestui an.

Referitor la acest aspect, rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a declarat: „Îmi propun ca anul acesta să nu creştem taxele pentru cazarea în cămine, odată cu creşterile salariilor personalului, din ianuarie şi martie. Vrem să evităm această majorare pentru că tarifele la cămin sunt deja destul de mari. Într-adevăr şi bursele studenţilor au fost majorate, sunt consistente, însă ne propunem ca taxele la cămin să fie menţinute”.

Acesta a menţionat că în luna decembrie studenţii cazaţi în căminele instituţiei au plătit cu 92 de lei mai puţin, datorită unei suplimentări de alocaţie bugetară.

Ultima majorare a acestor tarife a fost aplicată în luna martie a lui 2017, cuantumul taxelor fiind majorat cu 61 de lei.

Atunci, conducerea USV justifica decizia de majorare prin faptul că alocaţia pentru studenţi pentru cămin/cantină nu s-a modificat faţă de 2016, în condiţiile în care cheltuielile cu personalul din acest segment au crescut cu 43% în primele luni ale anului trecut.

 

Cât sunt taxele la cămin în prezent?

Universitatea din Suceava are în administrare cinci cămine studenţeşti, însă căminul din corpul N, de pe strada Universităţii, este rezervat studenţilor Erasmus şi oficialităţilor. 

În funcţie de confortul şi facilităţile camerelor de cazare, studenţii plătesc lunar de la 150 de lei până la 420 de lei.

Căminul 1, pentru fete, dispune de 280 de locuri, iar tarifele variază între 151 şi 330 de lei. În ultimii ani, clădirea nu a beneficiat de lucrări de reabilitare majore, însă sunt în plan investiţii importante, Ministerul Educaţiei alocând deja fonduri în acest sens. 

Căminul 2 dispune de 337 de locuri în camere de câte trei sau patru paturi, fiecare cu grup sanitar propriu şi duşuri. Pentru Căminul 2 din campus preţurile lunare se situează între 200 de lei (pentru cei la fără taxă, cu părinţi cadre didactice) şi 390 de lei (pentru studenţii la cu taxă).

Căminul 3 este mixt şiare amenajate camere cu două locuri şi grup sanitar propriu, tarifele pornindde la 220 de lei şi ajung la 410 lei.

Căminul 4, mixt, are camere cu două sau trei paturi, grup sanitar propriu, acesta fiind cel mai modern cămin al USV. Preţul pe locul de cazare pentru anul universitar 2017-2018 este cuprins între 270 şi 411 lei, în funcţie de forma de învăţământ (fără taxă, cu taxă, cu părinţi cadre didactice).

Studenţii cu părinţi cadre didactice beneficiază de o reducere consistentă la taxa pentru cazare, numai dacă fac dovada că părintele este cadru didactic. Studenţii în această situaţie sunt nevoiţi să prezinte adeverinţe în acest sens. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majorările salariale îngreunează menţinerea tarifelor la cazare pentru studenţii USV.
 Vizualizări articol: 1593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Majorările salariale îngreunează menţinerea tarifelor la cazare pentru studenţii USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei